Előtte

 

 Csak hogy jó kedvűen induljunk a hétvégi látogatónak, múlt héten csütörtökön este gyorsan összedobtam egy húsgombócot. A cél: elfogyasztani a salátákat a hűtőből, lévén úgysem voltunk itthon Húsvét hétvégén, minek fonnyadozzanak ott?

Újhagymás – magos pulykagombócok

Ez kell hozzá: 50 dkg darált pulykahús, 1 tojás, 2 ek. búzadara, 4 szál vékony újhagyma (salotta), 1 ek. szezámmag, 1 ek. lenmag,  fokhagyma, só, bors, gondolatnyi olaj a sütéshez.  Opcionálisan színes salátalevelek, sajtkockák, lime, natúr joghurt.

Így készül: A hagymát vékonyra karikázom, aztán mindent gyorsan összedolgozok és legalább 20 percet hagyom állni. Ennyi idő alatt a búzadara megpuhul. Evőkanálnyi gombóckákat gyártok és teflon serpenyőben picike olajon pirosra sütöm őket.
A salátát egy tálra halmozom, granulált fokhagymával meghintem, olívával és lime-lével  megcsepegtetem, a gombóckákat ráültetem. Külön tálban natúr joghurtot tálalok mellé. Isteni

 

pulykagombócok salátaágyon - csak natúr joghurt kell mellé és mmmmmmm :)))

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.