Canelloni rukolával

 

 Vasárnap volt időm bíbelődni. Amúgy is olyan voltam az egész napos fejfájásom miatt, mint egy chemotoxszal rosszul lefújt légy: még működtem. Ezért ez a piszmogós kaja épp kapóra jött, mert ilyen lassan még sosem készültem el vele.  De még bosszantani sem hagytam magam vele, csak ácsorogtam és töltögettem a canellonikat.

 

Canelloni rukolával

Ez kell hozzá: 1 doboz – azt hiszem 500 gr. – Barilla Canelloni, 1 kg darált pulykahús, 20 dkg rukola, 1 nagy lilahagyma, 5 g. fokhagyma, 2 ek. dijoni mustár,  só, bors. Besamell mártáshoz: 5 ek. liszt, 5 dkg margarin, 1 l tej, 450 g tejföl, só. Az egész tetejére 5-10 dkg Parmggiano Regiano sajt. 

Így készül:  A hagymát apróra vágtam, pici olajon sóval megfonnyasztottam, rádobtam a darált húst, borsot, apróra vágott fokhagymát és egyenletesen átpirítottam. Közben másik edényben a margarinnal és a liszttel halovány rántást csináltam, felöntöttem a tejjel, sóztam, palacsinta sűrűségűre főztem a mártást. A tejfölt hozzákevertem.
A pirított húshoz hozzáadtam a mustárt és még némi borsot. A rukolát kicsit megvagdostam és hozzákevertem, de már nem főztem.
Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag az ilyen jellegű – és a rakott – ételeket mindig jénai tálban készítem. Így most is egy üvegtálat kentem ki margarinnal, simítottam az aljára egy kis besamell mártást. A canelloni csöveket szépen megtöltögettem a rukolás húsos raguval és egymás mellé fektettem a tálban. Amikor tele lett a tál, bőségesen meglocsoltam a mártással. A kimaradt canellonikat kisebb tálban ugyanígy sorakoztattam fel. A megmaradt ragut a kisebb tálban a canellonik tetejéra halmoztam és úgy öntöttem rá a mártást. Mindkettőre parmiggiano regiano sajtot reszeltem és 180°C-os sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütöttem.

canelloni rukolával - és persze hússal, hogy Apa is megegye :))))))))

15 perc pihentetés után érdemes tálalni, addigra visszanyeri a tartását.

ugyanaz, mint fent :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.