Tejfölös-sajtos túrókrém

 

Tudom, hogy maga a tejfölös túró nem új találmány és semmi extra nincs benne. De nagyon-nagyon szeretem. Naná, hogy én nem édesen, hanem fűszeresen és borzongok a gondolattól, hogy édesen is meg lehetne enni. Persze akkor már más, esetleg mazsolával és citromhéjjal palacsintában…. na igen.

De a tejfölös túró… mm…. ha jó, akkor csak magában is imádom. Persze friss alapanyagokból. Most a fehérje napunkra gondoltam, hogy kicsit felturbózom.

Tejfölös-sajtos túrókrém

Ez kell hozzá: 50 dkg friss tehéntúró, 2 nagy pohár tejföl (nálam most 20%-os, az állaga miatt), 1 camping sajt, 15 dkg füstölt trappista vagy karaván sajt, só, bors, egy naaaagy csokor snidling, 1 csokor petrezselyem, 10 cm póréhagyma, 3-4 g. fokhagyma, vagy granulált, 1-2 ek. extra szűz olívaolaj, 1 db szardella, 1 ek. kapribogyó.

Így készül: a pórét nagyon apróra kockázzuk, kicsit lesózzuk, kinyomkodjuk. Nem sok levet ereszt, de az legalább nem a túrót vizezi majd fel. A petrezselymet és a snidlinget apróra vágjuk. A túrót a tejföllel kikeverjük, de csak tessék-lássék, hogy harapható darabok maradjanak benne. hozzáadjuk a camping sajtot és a lereszelt füstölt sajt nagy részét is. Belekeverjük a hagymákat, fűszerezzük, sózzuk. Az olívát is belekeverjük.
Tálaláskor pirítósra, hamlettre, abonettre kanalazzuk, sajttal megszórva kínáljuk. Salátalevél, vagy hagymasaláta illik mellé. De csészéből kanalazva is nagyon finom Még megjegyezném, hogy ez nem kőrözött! És nem vajas/margarinos, hanem csak simán túrókrém. 

Fotó sajnos nincs, mert amit odabent készítettem a telefonommal, az értékelhetetlen lett. Így mindenkinek csak a fantáziájára tudom bízni

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.