Spenótleves

 

Valamelyik reggel a tea mellett ücsörögve a heti menün és bevásárló listán törtem a fejem. Akkor pattant ki, hogy a jó kis húsleves alapomból csinálhatnék spenótlevest.

 

Spenótleves pirított hagymával és burgonyacsipsszel

 

Ez kell hozzá: 20 dkg parajpüré, 2 l húsleves, 1 fej vöröshagyma, némi só, szerecsendió, fokhagyma, bors + 1 fej vöröshagyma, 2 szem újbrugonya.

Így készül: a fagyasztott parajkrémet felengedem és szitán hagyom lecsepegni, meg jól ki is nyomkodom. A hagymát félbevágom és az egyik felét apró kockákra aprítva, egy kanál olíván megdinsztelem. Erre rádobom a spenótot, 2-3 percig együtt párolgatom, majd felöntöm a levessel, felforralom, fűszerezem sóval, borssal, szerecsendióval és granulált vagy friss fokhagymával. Ha friss, akkor azt fokhagymanyomóval teszem bele, hogy ne kelljen ráharapni.
A hagyma másik felét vékonyra szeletelem és pici olajban hirtelen ropogósra sütöm. A vékonyra szelt burgonyát szintén gyorsan megsütöm, mint a csipszet.
Tálaláskor a leves tetejére szórom őket.Úgyis elmerülnek

spenótleves pirított hagymával és rumlicsipsszel :)))

Más időszakban tejszínnel is dúsítanám, esetleg reszelt füstölt sajtot és pirított zsemlekockát is adnék hozzá. Esetleg pirított chorizo karikákkal díszíteném. Most így 🙂

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.