Rukolás tagliatelle

 

 Szombaton felugrottak anyuék pár dologért. Szeretem az ilyen villámlátogatásokat, mert hirtelen meg lehet őket vendégelni. Szénhidrát napunk volt Apával, és most bolti tésztával készültem. Azt mondja apu, hogy olyan leszek, mint a S.J. Mindig éppen van itthon egy kis maradék kagyló, vagy épp egy avokádó, olívabogyó, kapri, rukola, madársaláta, stb. Szóval olyan dolgok, amik a nem hétköznapi magyar konyhát jellemzik. De hát ha ezt szeretjük? Jót vigyorogtunk rajta. 

 

Rukolás tagliatelle – tönköly tésztából avokádóval

Ez kell hozzá: 50 dkg teljes kiőrlésű tönköly tagliatelle, 1 v 2 érett avokádó, 4 g. fokhagyma, 20 dkg rukola, 10 dkg madársaláta, só, bors, olívaolaj, citrom vagy lime-lé.

Így készül: a tésztának feltesszük a főzővizet. Az avokádót meghámozzuk, csinos kis cakkokra vágjuk. na jó, negyedbe vágom általában és feldarabkázom. A fokhagymát vékony szeletkékre nyessük és 3 evőkanálnyi olíván megfuttatjuk. Rádobjuk az avokádót, egy kis lime-levet csavarunk bele, borsozzuk, sózzuk. Kész. A tésztát gyorsan kifőzzük. Nekem ez 6 perces volt. Beleforgatjuk az avokádós-fokhagymás alapba, majd a tészta főzővizéből adagolva hozzá, jó alaposan átforrósítjuk. Tálalás előtt belekeverjük a rukolát. A madársalátát már csak a tányéron rakjuk rá. Megcsurgatjuk egy kis olívával, csavarunk rá csipet színes borsot, cseppentünk pár csem lime-ot is rá, esetleg reszelhetünk rá a héjából. Csuda finom, csuda szép! A barna színű tészta és a friss zöldek nagyon passzolnak egymáshoz!
Persze-persze, máskor majd egy kis sovány sonkát vagy bacont is pirítok hozzá, de így is isteni volt. Nem volt több 15 percnél az egész. Na és nem utolsó sorban, a szüleimnek és apácskának is ízlett! Ez a lényeg, nem?
Fotókkal el vagyok maradva sajnos, ez is csak legközelebb lesz megörökítve. Ha megéri

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.