Camembert töltve, papírban sütve

 

Ideje volt már elkészítenem a camembert sajtjainkat. Gondoltam, a fehérje nap ideális lesz hozzá. De mi legyen belőle?

Camembert töltve, papírban sütve 

Ez kell hozzá: fejenként egy kis kerek camembert sajt, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 karika füstölt lapocka, 10 szál snidling, 2 fogpiszkáló. Köretnek: színes vegyes saláta.

Így készül:   A sajtokat lapjában kettévágom és 1-1 karika füstölt-főtt lapockát teszek rájuk. Megszórom a füstölt sajt felével, majd pár szál snidlinget belevagdosok. A tetejét réteszem, megtörögetem a kérgét, megcsepegtetem olívával, átszúrom a fogpiszkálóval, hogy le ne essen és megszóróm a reszelt füstölt sajt másik felével. Kis sütőpapír-batyuba csomagolom, amiket spárgával körbe is kötök lazán a derekuknál. Forró sütőbe tolom kb. 10 percre, de talán elég egy erősebb grill alá is betenni. Vegyes színes saláta mellé tálalom a sajtot, természetesen a papírral együtt  
Egyszerű, gyors, 15 perces vacsi.

Na ilyenkor beindul a fantáziám és elkalandozok. Lehetne ezt fokozni 1-1 csík bacönnel. Hm? Sőt, ha másképp csinálnám, akkor csak grillserpenyőben hirtelen megsütném a sajtok mindkét felét kockásra, aztán törném meg és locsolnám meg olívával….. jajj nekem.

Annyira készült, hogy fotó nem született róla. Pedig nagyon csinosak voltak. Majd a következőkről csinálok, ígérem. 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük