Sajtos-májas húspástétom

 

 Attól, hogy nem klimpírozok ide minden nap, természetesen szoktunk enni.
A hétre eső egyik húsnapra kiolvasztottam egy kis kutyasovány darált husit, és Apa kedvéért két kis karika camembert sajtot is. A pláne, hogy az egyik zöldfűszeres volt, a másik pedig diós ízesítésű. Na és persze nagyon szeretjük a sült camembert-eket. 

 

Sajtos-májas húspástétom

 

Ez kell bele: 50 dkg nagyon sovány darált hús (pulyka a legjobb tán), 5 dkg májkrém, 5 dkg reszelt sajt, 2 kis karika camembert sajt, 1 tojás, 15 centi póréhagyma, egy kis petrezselyem, só, fokhagyma és bors. 

Így készül: a húst összedolgozzuk a tojással és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott póréhagymát, a májkrémet – mi most konyakos ízesítésű libát adtunk hozzá, de konyak íze az nem volt – és jól elkeverjük. Egy pástétom formába simítjuk, amibe előzőleg sütőpapírt tettünk. A husi tetejére rábiggyesztjük a félbevágott sajtkorongokat és jól belenyomkodjuk, hogy a teteje ne lógjon a hús fölé. Amikor sül, akkor ugyanis fel fog púposodni. 
A sütőpapírt visszahajtjuk rá és 10 percig 220°C-on, majd utána 25 percig 180°C-on átsütjük. Ekkor kihajtjuk a tetejéről a sütőpapírt és megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal. Pár perc alatt rápirítjuk. A husit legkönnyebben a papír segítségével tudjuk kivenni a formából, de felvágás előtt hagyjuk hűlni 10 percet.
Köretnek színes salátalevelek, fetával töltött olívabogyó, koktélparadicsom passzol mellé.

sajtos-májas húspástétom

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.