Royal Peach

 

Mennyiféle íz, zamat és aroma. Hihetetlen. Már a csomagolás is magáért beszél. Aromazáró, aranyszínű kis csomagok gyönyörködtetik a szemem, amikor felnyitom a színes doboz tetejét. És tudom, hogy mindegyikben tíz finomság vár arra, hogy az első csábítás után, mámorosan rászokva már ismerősen nyúljak értük.
Ma vajon melyiket válasszam?
Matatok, motoszkálok, beleszimatolok azokba, amelyiket már felbontottam. Semmit sem veszítettek aromájukból. Aztán úgy döntök, ma nincs kedvem klasszikus ízekhez, legyen akkor egy gyümölcsös. De eperhez nem fűlik a fogam, mert ma nem epres nap van, semmi égővörös ebben a szürkeségben.

Tudom már! Amikor felébredtem, ragyogó napsütés fogadott. Mézszínű, aranyos. Olyan… mint egy érett barack színe! Akkor legyen a Royal Peach
A vízforraló már duruzsol, előveszem egy kedves csíkos bögrémet. Olyat, amit két kézbe fogva, jól esik szorongatni, amiből finoman lengedezik az aroma és elcsábít, összefut a nyálam, de még ellent kell mondanom, mert olyan forró lenne a tea, hogy megégetne. Tea, víz. Csak tartom a tenyeremben és szagolgatom a nedűt. Azonnal megcsap az illata. Ismerem már ezt a ceyloni zöldet… mmm… szinte a gőzből érzem a kesernyés ízét. Vajon milyen lesz a barackkal? 

Barack. Ha becsukom a szemem, akkor egy nagy, érett, lédús, pirosas héjú őszibarack jelenik meg a szemem előtt. Harapok. Vagyis kortyolok Még egyszer. Még. Aprókat előbb, majd mikor a szám megszokta a meleget, akkor nagyobbat.
Nem azt érzem, amit akkor éreznék, ha egy egy barackba haraptam volna. A szájpadlásomon érzem a barack ízt, de az illat sokkal meghatározóbb most. Ízlik. Lágy az íze, picit elnyomja a zöld tea fanyarságát, de azért határozottan ott marad a nyelvemen ez is, mikor lenyelem.

Dolgom van közben, megtöröm a szeánszt. Mire visszaérek, a tea kihűl. Sebaj és mikor belekortyolok, hihetetlen, de sokkal jobban összehangolódott ízeket érzek. Sokkal jobban ízlik, frissítőbb. Nem az a forró melengetős már, hanem friss és buja az íze. Nocsak, egy új élmény Ez aztán tényleg Royal! Ez a Hyson Gourmet Green Tea Royal Peach ízű csoda volt. Volt, mert megittam. 

3 Comments

 1. 86215

  Ez már a csomagból volt?:)

  Reply
 2. BodzaBlog

  Szia 🙂 nem nem, még nem, de az igaz, hogy anno ezt a csomagot is ajándékba kaptam 🙂 szolgálataimért :))))))) ez így furán hangozhat, de egy hölgy ügyféltől kaptam. Ööö… akkor ez most még furcsább? 🙂 na sebaj. Szóval meg volt elégedve, mert úgy érezte, hogy a munkámon felül valami pluszt is nyújtottam, amit ő kapott és így hálálta meg. Most akkor kimásztam belőle? :))

  Reply
 3. 86215

  nem másztál ki, de egy bögre teáért cserébe elfelejtem a gyanús felhangokat:)
  (ez nem zsarolás, egy korrekt üzleti ajánlat:))

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük