Hyson meglepetés

 

Nem tudom, ki hogy van a teákkal. Aki ismer, vagy olvas, már biztosan tudja, hogy igen gyakran elcsábulok akár csak egy csészényire is. Csésze? Ehh.. inkább bögre, de nem ez a lényeg. Vagyis ez is, mert ,,igazi angol'' csészés teákat kevésbé iszogatok. Kevés fekete tea van, ami igazán megfogott eddig.  Apával ma beszélgettünk és bár eddig nem mondta, de most igen, hogy tán azért van ez az ösztönös vonzódásom a zöld teákhoz, mert a vércsoportom szerint is az tesz jót nekem. Hogy miket tud, csak hüledeztem  

Február 5-én kaptam egy meglepő, de igen kedves kommentet. Mármint nekem nagyon kedves. Valamikor tavaly ajándékba kaptam két doboz exkluzív teát. Nem sima teák, hanem válogatott, ínyenc finomságok a Hyson repertoárjából. Ezekről irogattam már és ezek vonzatában kaptam a kedves sorokat Sasvári Tündétől, a Hyson Hungary Kft. Marketing Manager-étől.

Ezúton köszönöm neki az ajándékcsomagot, amit ma kaptam meg. Nem vacakoltam a doboz nyitogatásával, pedig máskor van, hogy előbb minden dolgom megcsinálom, addig ,,kínzom'' magam. Most annyira kíváncsi voltam, hogy rögtön felbontottam. Fantasztikus teákat találtam benne, egy kedves levél kíséretében.

Kedves Tünde! Külön köszönöm, hogy olyan teákkal lepett meg, amelyeket még nem kóstoltam. Kíváncsiságom egyre nagyobb, mert az élvezet, amit a Hyson teái nyújtanak, sokszor szinte leírhatatlan. Minden tea egy új íz lesz számomra, mert az eddigi válogatást felülmúlva, még több variácót kóstolhatok meg. Köszönöm

Ezt kaptam ma:

Hyson ajándékaim :)

Meglepő a mai világban, hogy ilyen történik az emberrel. Vagy lányával Én is meglepődtem, bár inkább azt hiszem ez amolyan meghatottság bennem. Nem azért prosperáltam a Hyson mellett, mert hasznom volt belőle. Persze most már van, méghozzá kézzel fogható! Hanem azért, mert eleddig nem ismertem. Ám az első kóstolástól kezdve olyan hatással vannak rám a Hyson teák, hogy szinte elámulok rajtuk. És ezért. Ezért szerettem beléjük, ajánlom azóta mindenkinek, hogy ha igazi ínyencségre vágyik, ha igazán tudja értékelni a jót, akkor Hyson teát válasszon egy meditatív délutánra. Vagy akár egy jó séta előtt, illetve után. Egy hideg téli estére, vagy egy langyos őszi délelőttre. Ezek a teák elvarázsolnak, szinte az ültetvényekre repítenek. A ceyloni válogatásra külön kíváncsi vagyok.

Konok: egyetértek veled, és neked is csak ajánlani tudom. Tulajdonképpen bármelyiket. Most új kedvencem van. Mert ma ezt kóstoltam meg. Persze lehet, hogy holnap másik kedvencet avatok

 

Gyorsan vizet forraltam, majd hagytam 5 percig hűlni. Zöld teát választottam elsőnek az új készletemből. Méghozzá a rafináltam és nagyon dekoratívan csomagolt Hyson Jasmine Mystique Green Teát.
Kinyitottam a rafinált fémdobozt. Olyan intenzitású illat csapott meg, hogy rögtön bele kellett nyúlnom, meg kellett érintenem a szép mélyzöld levelek és a virágszirmok keverékét. Kis teáskancsómat készítettem elő, szűrőjébe beleszórtam egy kis tealevelet és leforráztam. 10 percig hagytam állni, majd kitöltöttem. 

Behunyt szemmel illatoztam. Ahogy beszívtam az illatát, meleg nyári este jutott eszembe.  Belekortyoltam és ízlelgettem. Nem ő az első jázmintea életemben. Most épp van itthon egy kínai fajta is. Van köztük hasonlóság, mégis teljesen más a kettő. Még csak az illatukról tudok beszámolni, mivel a kínait még nem kóstoltam, csak nemrég érkezett haza – szintén ajándék formájában
Az első korty mindig a legmeghatározóbb számomra. Valamiért a nyári loncvirágok jutottak eszembe, szinte részegítően édes illatukkal. Annak az illatnak az aromáját éreztem az első kortyban a szájpadlásom közepén. Mellette a fanyar zöld ízt, ami összehúzta a nyelvem hegyén a pórusokat. Talán épp azért, hogy a többi íz kiteljesedjen és arra tudjak koncentrálni. Apa nádcukorral itta, de fogalmam sincs, milyen lehetett úgy. Nem csábulok a cukorral ízesítésért, főleg akkor nem, ha még nem ismerem a gyönyörűséget.
A hatása egyébként frissítő, szinte feldobott. Úgy éreztem, megteltem energiával. (máris vidámabban ment a teregetés, és nem volt olyan borzasztó az sem, hogy még 3 adag teregetni való várt rám ) Ha behunyom a szemem, most kis fehér jázminvirágok táncolnak a képzeletemben és egyenként belepottyannak egy csésze teába, ahol finom hullámokat vetnek. Nagy hatással volt rám.
Köszönöm Hyson, köszönöm kedves Tünde! 

Hyson Jasmine Mystique Green Tea - a zöld csoda! :)

Teljes extázis és a bőség zavara, mert egymás mellé téve a teáimat, olyan gazdagnak érzem magam, és olyan boldognak, hogy megfogalmazhatatlan. Mennyi élmény vár még De azért megmutatom azt is, mifélékkel kényeztethettem eddig magam:

Hyson Green Collection - az első ismeretségem a Hyson teákkal

14 Comments

 1. 86215

  Most iszonyúan irigykedem. Rád is, de a Hyson cégre is, mert nagyon jó marketingmenedzsert tudhatnak magukénak, és bár én nem szoktam teákról írni, mert nem tudom ilyen plasztikusan megfogalmazni a hatásukat, azért erről az esetről szót ejtek, mert minden dicséretet megérdemel a Hölgy. Én nem emlékszem, hogy valaha is ittam volna Hyson teát, de ha teaforgalmazókra gondolok, akkor ha nem is elsőnek, de az első három között eszembe jut ez a név is. Már csak a teának kéne szembesétálnia velem egy boltban.

  Reply
 2. BodzaBlog

  Jól értem, te ismered a Tündét? 🙂

  Reply
 3. 86215

  még nem:( de az biztos, hogy jó szakember:)

  Reply
 4. BodzaBlog

  Egyébként miért ne írhatnál a teákról? Akár a Hysonról is. A kapott tájékoztató alapján még legalább 30 féle teájuk van, ami felderítésre és reklámra vár! 🙂 hátha kapnál te is meglepi csomagot 🙂

  Reply
 5. 86215

  ezek után már művi lenne a dolog, hiszen számítanék arra, hogy a Tünde is elolvassa… amúgy meg nem sikerült még rájönnöm, hogy hol lehet kapni Hyson teát:(

  Reply
 6. BodzaBlog

  konok! uhh.. egy órát nyomoztam, hogy hol is… de nem találtam igazán semmit sem, csak online áruházakat. De Tünde címe publikus a kommentben, akár meg is kérdezheted. És biztosan jól esne neki egy pár kedves szó kíséretében.
  Azt azért megjegyezném, hogy abszolút nem az olcsó vagy középáras teák kategóriájába tartoznak a Hyson teák 🙂 de valahogy ezt vártam tőlük. Egyetlen baj van velük: függőséget okoznak! :)))))

  Reply
 7. 86215

  Nőnap volt vasárnap. Péntek délben szóltak a gazdasági osztályról, hogy segítsek behozni egy csomagot, a nőnapi ajándékokat a kollegináknak. Én behoztam, és kicsit indiszkrét módon belelestem: Hyson teák sorakoztak a dobozban számosan. Elég hamar közöltem is a gazdasági igazgatónkkal, hogy neheztelek rá, majd azt is, hogy miért. Erre nevetés volt a válasz, és tiszteletbeli nővé váltam én is, 🙂 Most egy Ceylon Supreme nevű gyönyörűség lesi itt, hogy miket írok, de a kinyitással még várok hónapig, hogy nőljön meg rendesen a várakozás lelkemben:)

  Reply
 8. BodzaBlog

  Akkor tiszteletbeli nőtársam, kíváncsian bárom a beszámolódat! 🙂 Talán ez nem ül majd hónapokig a sarokban :p

  Reply
 9. 86215

  uppsz… légy szíves javítsd az utolsó mondatban a hónapig szót holnapigra! köszönöm:)

  Reply
 10. BodzaBlog

  Nem 🙂 én elsőre is úgy gondoltam, hogy csak holnapig. Azt hittem tájszólással írtad :))) jól van ez így. Meg úgysem hittem volna, hogy egy hónapig kibírnád 😀

  Reply
 11. 86215

  még négy perc:)

  Reply
 12. BodzaBlog

  hányszor? 🙂 Csak várok-várok, te meg szerintem elkábultál :DDD Majd még visszanézek.

  Reply
 13. 86215

  a végén nyolc percet csúsztam, aztán hagytam negyedórát ázni, majd tíz percen keresztül csak szagolgattam. mikor belekortyoltam régi emlékek törtek fel, és mivel eléggé csersavas lett már, ezért egy-egy nád-kockacukron keresztül kortyolgattam el, mert sajnáltam volna belekeverni a cukrot:)

  Reply
 14. BodzaBlog

  Én még mindig a jázminteától vagyok oda! De persze rendszeresen jön a képbe másféle tea is. Ma reggel Teekanne White Tea Citrus lóg a bögrémbe…. mámorító :))

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük