Gyors vacsi 10 perc alatt

Sajnos fotó nélkül, mert nem jutott rá idő 🙂

Petrezselymes nokedli színes salátával

Ez kell hozzá: (2 adaghoz) 40 dkg kifőtt nokedli, 1
ek. libazsír (na ez a csalás, mert nem olajjal csináltam), pici só,
pici granulált fokhagyma, és 4 ek. apróra vágott petrezselyem. Jelen
esetben az sk. a virágládában termesztett, fagyasztott petrus. 1 cs.
vegyes színes saláta (olyan, amiben nincs kukorica és répa),  1
lilahagyma, 8 koktélparadicsom.

Így készül: a lilahagymát olyan vékony szeletkékre
vágom, amilyenre csak tudom. Vagy gyalultam volna, ha hamarabb eszembe
jut, meg lett volna kedvem mosogatni, de nem volt 🙂   Picit lesózom,
kis olívát cseppentek rá, dobozba zárom és jól átrázogatom. 10 percig
hagyom állni. A koktélparadicsomokat 4-4 apró cikkre vágom. Tálba
szórom a színes salátakeveréket, hozzáadom a paradicsomot, enyhén
megsózom.
A libazsírt serpenyőben megmelegítem, beleszórom a petrezselymet és a
nokedlit. Jól átforgatom, picit sózom, granulált fokhagymával
meghintem. Forrón tányérra teszem. A salátába belekeverem a
lilahagymát, és már ehetünk is. 10 perces vacsi, ha van kész nokedlink.
De isteni finom volt és a libazsíros bűnözés megérte, mert fantasztikus
ízt adott neki.
Szénhidrát napra tökéletes vacsi volt, biztosan meg fogom ismételni.

4 Comments

  1. Mona

    Szervusz Bodza üdvözlet Neked!
    Ismét egyszerű nagyszerű ötlet pont amire szükségem van, csütörtökön szénhidrát nap…akkor fog elkészülni.A hűtőben lapul egy üveg, amiben kincs van. Turmixgépben apritottam petrezselymet amit olajjal öntöttem fel, ezzel fogom átkavarni ezt a nokit pont
    Szia
    Mona

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Mona 🙂 a jó kis 90napos :)) biztosan finom lesz, még én is újra kedvet kapok hozzá! 🙂 Nézd majd meg esetleg a 3x30nap blogot, ott is találhtatsz ezt-azt 🙂 Sok sikert hozzá! 🙂

    Reply
  3. Mona

    Szia Kedves Bodza!
    A 90 -es kaladra én kaptam kedvet Tőled. Nagyon kedves szomszédasszonyom kezdte és ajálnta először. Akkor már jó párszor nézelődtem nálad és rátaláltam a 3*30ra is.Ez után döntöttem, belevágok.Úgyhogy köszönet a két Hölgynek.
    Azonban már több ételt is elkészítettem a Bodza oldalról, és írhattam volna a receptekről újfennt.De én nem csak egy jó receptet kaptam Tőled hanem egy stílust egy ajánlatot egy minőségibb táplálkozáshoz,humort, jó kedvet a főzéshez, esztétikumot.Nem utolsósorban pedig sikerélményt.Sok-sok élményt a konyhában.
    KÖSZÖNÖM
    Mona

    Reply
  4. BodzaBlog

    Köszönöm:) Meghatódtam. Nem sima meghatódás volt ez, hanem valami egészen más.
    Valami olyat alkottam itt a kis bodzámmal, amit eleinte csak magamnak szántam. Hobbinak. Aztán az ismerősök is nézegetni kezdték, majd felkerültem egy országos hálózatba, ahol hozzám hasonló és lelkes megszállottak között egyre jobban érzem magam. A főzés ezelőtt is kedvenc időtöltéseim közé tartozott, de már rég túl vagyok ezen. Hobbi, vagy még több is annál, egy kreatív, prompt sikerélményt nyújtó szórakozás, olykor flancos művészet, máskor puritán egyszerűségű alkotás, de megszállottság lett belőle.
    Az amit most írtál Mona, nagyon sokat jelent nekem. Nem szabad komolytalanul túllépnem rajta, mert evvel felelősséget is vállaltam. Illik ezt kellő komolysággal átgondolni és felelősségteljesen vezetgetni kis bodzámat továbbra is, mert e kis gasztronaplót ezek szerint mások is megbecsülik. Igyekeznem kell kiérdemelni a sok jó véleményt és megbecsülni az olvasóit.
    Köszönöm Mona, hogy általad újragondolhattam amit elkezdtem, és a jövőben is igyekszem magamat adva tartani a színvonalat. :))))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.