Egy jó túrós tzatziki

 

 Szerdán este  a csütörtökre készülve tzatzikit gondoltam. De mivel egyéb okból kifolyólag volt egy csomag friss túróm a hűtőben, azt is felhasználtam.  Így készült a lélekápoló, frissítő, fenomenálisan finom saláta. Biztosan nem én találtam fel, de talán van aki még eddig nem próbálta és most megtenné, hogy egy kis görög hangulatot, egy kis nyarat, egy kis vidámságot csempésszen ebbe az elszürkült télvégébe.

 

Tzatziki saláta túróval

Ez kell hozzá: nekem egy 2 l-es fagyisdoboz lett vele tele! 3 kígyóuborka, 2 nagy natúr joghurt (nem  a sovány fajta), 50 dkg friss tehéntúró, 4 (vagy 5-6-7) ek. extra szűz olívaolaj, só. 

Így készül: az uborkát hámozás után nagylyukú reszelőn lereszelem, lesózom, negyed órát hagyom állni egy tésztaszűrőben.  Közben a túrót a joghurttal összekeverem. Miután az uborkát kinyomkodtam, elkeverem a túrós joghurttal, amiben harapható túródarabokat hagytam. Olívát keverek hozzá, amennyi jólesik. Sózom. Kész.
Aztán csak enni, enni, enni kell. Szinte mindegy mihez, mert annyira finom, hogy nálam szinte lebegő állapotot idéz elő. Hetekig el tudnék élni rajta. Friss, az uborka ropogós benne, a joghurt krémes a túrótól, sós, savanykás, olívás. Részegítő

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük