Mindenféle lisztek öröme 2.

 

 Na és ha már elővettem a gépet, gondoltam, nem sok munka lenne, hogy egy finom spagettit is gyártsak. Arra is kíváncsi voltam, milyen lehet hagyományos tésztát készíteni. Mert összegezve az eddig készült egy-két fajta tésztát, ,,simát'' még egyszer sem csináltam. Mindig a flancolás a jófajta lisztekkel Gondoltam, egy kicsit olaszos hangulatba kerülök és egyszerű spagettit gyártok. Ha egy picit keményebbre csináltam volna a tésztát, ami egyébként ezerszer kezesebb a sima liszttel, mint a flancosokkal, akkor nem kellett volna Apával Hamupipőke-módra a kettesével megszületett szálakat széthuzigálni. De így meg olyan vicces volt Ott ültünk és huzigáltuk a szálakat és közben beszélgettünk. Tanulságos volt.

 

Spagetti tészta – sima lisztből

Ez kell hozzá: 20 + 5 dkg sima liszt, 2 tojgli, csipet só, víz. 

Így készül: szintén robotgéppel, roppant fárasztó, gyakorlatilag 2 perces munkával összedolgoztam a tésztát. Lisztezett tálcán gyúrtam még egy kicsit. (nem eleget, mert icipicit keményebbre kellett volna csinálni, hogy több lisztet vegyen fel, lsd fent. ) Nyújtás 1-es, 2-es, 3-as fokozaton, majd a spagettigyártó adapteren. Eszméletlen jó játék! Ha megfelelő a hossz, akkor ollóval nyissz és mehet tovább a tésztacsík. Kész is. Most meg szárad a tálcán és várja, hogy valami jó történjen vele

csodálatosságos spagetti tészta saját kezűleg :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.