Mindenféle lisztek öröme 1.

 

Élvezem, nagyon-nagyon élvezem a tésztakészítő gépem. Ez az egyik legjobb találmánya az olaszoknak, állíthatom persze csak az imádott ,,pasta'' után.
Ma nekiláttam, hogy a következő alkalomra készülő lasagne alapját összedobjam. Mert ugye a tészta az alapja, a mártás pedig a plusz.

Lasagne tészta graham- és teljes kiőrlésű lisztből

Ez kell hozzá: hagyományos alaprecept szerint 10 dkg lisztre 1 tojás, némi víz, részemről csipet só, de nem sok. És még egy kis sima liszt a nyújtogatáshoz. Most 3 tojást és 15 dkg graham és 15 dkg teljes kiőrlésű lisztet vettem.

Így készül: robotgépben összedolgozom a hozzávalókat, kiveszem, sima liszttel megszórt tálcán párat még gyúrok rajta és kész. Vagyis nekiállok ellapogatni a gombóckákat és szépen, jó sokszor áthajtani a gép 1-es fokozatán. Ha kell, igazítom a tésztát. Ha nedves, akkor liszttel, ha száraz, akkor pici vízzel. Utána sorban 2-es és 4-es fokozaton is átnyújtom 2-szer, 3-szor. Meglestem a gyári tésztát, hogy milyen vastag. Onnan tudom, hogy nekem elég csak a 6-os fokozaton kinyújtanom. Jó arasznyi lapokat vágtam belőle, tálcára tettem és kész. Azért majd a végeredményről, amikor is ,,étel'' lesz belőle, igyekszem beszámolni. 

lasagna tészta teljes kiőrlésű és graham lisztből, sk. :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük