Hagymás burgonyakrémleves vargányával

Ez a mai leves úgy született, hogy nem fértem el a hűtőben, és a megmaradt tiszta, leszűrt csontlevesből csináltam. Nem bántam meg.
Eredetileg hagymalevest akartam, de nagy dilemmába estem, hogy mitől lesz az krémes, selymes és úgy egyáltalán, ha semmi olyat nem tudok most beletenni, amit máskor igen? Így aztán kombináltam kicsit, és a végeredmény egy teljesen más leves lett. De mindenkinek ízlik, és ez nagy öröm számomra
 
Hagymás burgonyakrémleves vargányával
 
Ez kell hozzá: 1 l alaplé, 1/2 l víz,  2 nagy vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 3 közepes burgonya, gondolatnyi só, kakukkfű ízlés szerint, 1 ek. libazsír, kevés szárított vargánya gomba.
Így készül: a hagymákat félfőre vágom és a libazsíron megfonnyasztom. Közben felkockázom a tisztított burgonyát és azt is a hagymához szórom. A fokhagymát apróra vágva hozzáadom, sózom. Pár percig együtt kevergetem-kavargatom. Felöntöm a levessel, a vízzel, megfűszerezem a kakukkfűvel – az egyik legkedvencebb fűszerem lett – majd megfőzöm. Amikor a rumli puha, beledugom a botmixert és krémesre mixelem. Felforralom és beleszórom a kincsesüvegemből a szárított, szeletelt vargánya-darabkákat. 
A színe a leves és a gomba miatt nem lesz világos, de az íze kárpótol érte Keményítő napra tökéletes. Másoknak és ínyenceknek egy kis tejszínt ajánlanék hozzá, hogy selymesebb és lágyabb legyen.
ízletes hagymás burgonyakrémleves vargányával :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.