Göngyölt medalionok

Furcsa ötletem támadt ma. Mi lenne, ha felhasználnám az ajándékba kapott aszalt paradicsomos, bazsalikomos olívapasztát? Hát kitaláltam, hogy a pulykamedalionokat kínálom meg vele és megnézem, milyen lesz a házasságuk? Nagy örömömre egészen jól sikerült

 

Göngyölt pulykamedalionok olívapasztával és mustáros fügecsatnival

Ez kell hozzá: 60 dkg pulykamedalion, 3 ek. aszalt paradicsomos-bazsalikomos olívapaszta, 3 ek. mustáros fügecsatni, 2 ek. mustármag, só, bors, granulált fokhagyma, olívaolaj, 5 dkg sajt.

Így készült: a medalionokat nejlonzacskóba tettem és a klopfoló sima felével szépen kiveregettem. A fagyasztáshoz használt zacskó ehhez tökéletesen megfelel, mert elég vastag és mellesleg nem lesz tele minden husival. Azután megszórtam sóval, granulált fokhagymával minden szeletkét. A szeletkék felét pediglen megkentem az olívapsztával, majd felgöngyöltem. A másik felét pedig a fügecsatnival, de arra még mustármagot is szórtam, aztán göngyöltem fel. 3 órára a hűtőbe tettem érlelődni.
Amikor kipihenték magukat, az egyik pástétom formámat kibéleltem sütőpapírral, szorosan egymás mellé tettem a göngyölkéket, olívával megcsepegtettem. Fóliával letakarva kb. 30 percet sütögettem, majd levettem a fóliát, megraktam szeletelt sajttal és még 10 percig pirongattam. Amikor megsült, állni hagytam 10 percig. Aztán tálra tettem ügyesen egy palacsintafordítóval, majd hosszában kettévágtam. Friss salátával kínáltam, amire fokhagymás olaj és lime-lé cseppentődött

göngyölt medalionok aszalt paradicsomos-bazsalikomos olvapasztával és mustáros fügecsatnival

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.