Babos krumplisaláta – Kedvesem kedvére

Holnapi ebédre Apa saját ! és tényleg saját kívánságára és ötletére babos krumplisaláta lesz. Direkt ezt kérte, ő találta ki, hogy tulajdonképpen ezt nagyon szereti, csak tegyek bele babot is. Először vörös babból akartam készíteni, de most csak fehér volt itthon. Ezt sürgősen pótolnom kell majd.  Még a végén tényleg megszeretem a babot??? Amúgy olyan egyszerű, hogy szinte szégyellem is leírni a receptjét, de azért mégiscsak

 

Babos krumplisaláta

Ez kell hozzá: 5-6 szem közepes rumli, 3 kicsi vagy 2 közepes lilahagyma, 1 doboz fehérbab, só, rózsabors, ecet, édesítőszer, olívaolaj. 

Így készül: a rumlit megsikáltam és kuktában 20 perc alatt megfőztem. (az egyik szétpukkant, de annak volt is valami bibije, mert az állaga sem olyan volt, mint a többinek. Na de ez van.) Hagytam kicsit hűlni, majd meghámoztam. Amíg hűlt, a lilahagymuszokat uborkagyalun rettentően vékonyra szeleteltem és lesóztam. A babot leöblítettem. Persze előbb kibontottam a konzervet összekevertem a hagymával, vizet forraltam és ecetes levet készítettem. A rumlit is a tálba tettem, majd a salátalével nyakon öntöttem az egészet. Édesítőszerrel ízesítettem, a tetejére rózsaborsot morzsolgattam és finom szűz olívát csurgattam. Egészen csinos lett, meg kell mondjam. Apának pedig csak gratulálni tudok! A végén még gurman lesz belőle?

fehérbabos ecetes krumplisaláta

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.