Babfőzelék mustármaggal – 10 perc alatt

 

Ma este kb. 40 percet töltöttem avval, hogy mindenféle gyümölcsöket – almákat, körtét, mandarin, áfonyát, ananászt, kiwit, citromot – tisztítottam, daraboltam a holnapi gyümölcs salátához. Ez alatt már éppen négyszer főztem volna meg a tegnap esti babfőzeléket 🙂 (és ha nagyon okos lettem volna, akkor frissföllel készült volna. De a tévedés még belefér az életünkbe.) És hogyan lehetne babfőzit csinálni 10 perc alatt? Persze konzervből. Mindig tartok itthon ilyet, mert jó előkapni salátának, babpürének, főzeléknek, de előfordult, hogy levesbetét lett belőle. Nem vagyok egy nagy babpusztító, de ezek valahogy ,,bejönnek''

 

Babfőzelék mustármaggal – 10 perc alatt

Ez kell bele: 3 fehérbab konzerv, 1 gigantikus vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, só, 1 nagy tejföl vagy frissföl, 3 ek. olívaolaj, 3 ek. mustármag.

Így készült: A hagymát apróra vágtam és fedő alatt, hangyányi olíván megfonnyasztottam. Rögtön sóztam, hogy ne piruljon, hanem párolódjon. A jobb hatás érdekében le is fedtem. Meg mellesleg a lakás feleannyira lett hagymaszagú Rádobom az apróra vágott fokhagymát is,közben felbontom és leöblítem a babokat. Ha kész, ráteszem a hagymára és összemelegítem. A tejfölt, vagy frissfölt kikeverem, hozzáadom, egyet forralok rajta. Elzárom és 3 ek. mustármaggal megszórom, megkeverem. 10 percet hagyom állni, utána tálalom.

fehérbab főzelék mustármaggal

Nagyon finom lett, Apa repetázott belőle és úgy láttam meg volt elégedve. A mustármagról egyszer már olvasgattam, és azóta is szeretem. Csak így beleszórva az ételbe kicsit olyan, mintha jófajta kaviárt roppantana el az ember a szájában. Jó az ilyesmi, ha az ember  dögfáradtan ér haza és mégis valami meleg ételt akar tálalni. Amolyan jolly joker

 

2 Comments

  1. Apácska

    Én nagy babpusztító vagyok, így mindenkinek csak ajánlani tudom!
    Kis szellőztetést megér:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Apa, írhattad volna, hogy a szellőztetés a hagyma miatt volt 🙂 Mellesleg nekem is ízlett, még ha nem is szerettem eddig túlzottan a babot. Ráadásul támadt egy új ötletem is a babbal 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.