Tengeri

Apa ma megint azt mondta, hogy nekünk valami tengerparton kellene élnünk, mert olyat, mint a mai vacsi, mindig tudna enni :)Pedig nem volt benne semmi extra és kb. 15 perc alatt készült el.

Friss tintahalkarikát vettem, azt leöblítettem, leitattam, majd sóval, borssal, granulált fokhagymával fűszereztem és 2 órát hagytam benne. Majd egy erős zacskóba lisztet és morzsát szórtam, abban jól meghempergettem a karikákat és forró olajban pár perc alatt pirosra sütöttem. 

Közben fél kézzel  kibontottam a vegyes salátát, tálra tettem, egy érett avokádót kiskanállal rákanalazgattam, majd az olívás, fűszeres olajban érlelt fetát is rácsipegettem és az olajából is kanalaztam rá. Végül lime levével megcsepegtetem és körben rápakoltam a tintahal karikákat. Persze tányéron ez már másképp nézett ki, de az íze az valami isteni 🙂

intahalkarikák friss avokádós-fetás salátával

2 Comments

  1. Napmátka

    Ez igazi ínyenc-menü! Annyira irigykedem, hogy valamikor kipróbálom!

    Reply
  2. BodzaBlog

    szia Napmátka 🙂 ennek örülök, mert olyan gyors sikerben lesz részed, hogy mire kimosolygod magad, már meg is ettétek :)))

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.