Spenótos túrógombóc

Egyáltalán nem gondolom, hogy bármit is feltaláltam volna. Épp csak arról van szó, hogy még sosem csináltam, ma pedig erős késztetést éreztem, hogy meg kell tennem és el kell készítenem.

Egyáltalán nem nehéz, fejben már hetekkel ezelőtt összeállítottam. Meg is néztem a gúglin, hogy kinek van ilyenje. De amit én kitaláltam, csak egy helyen láttam, ott pediglen sajtmártással tálalták. Ami amúgy kétségtelenül jó lehet hozzá. Én viszont csak az egyszerű túrógombócot akartam feldobni, mint a múltkor a krémsajttal, csak most valami mással. Így sikerült:

Spenótos túrógombóc

Ez kell bele: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg parajpüré, 15 dkg búzadara (kb.ennyi), 2 tojás, só, bors, fokhagyma, reszelt szerecsendió, 1 ek. lenmag, 1 ek. szezámmag, 15 dkg morzsa, 1 ek. olívaolaj. 

Így készült: A parajpürét hagytam kiolvadni, majd szitán lecsepegtettem. A túróval összekevertem. Erre nagyon megfelel a robotgép dagasztó karja. Hozzáadtam a fűszereket ízlés szerint, majd a 2 tojás sárgáját és a búzadarát. Mivel úgy tapasztaltam, hogy manapság a dara hamar puhul, így csak 10 percet hagytam állni. Közben száraz serpenyőben előpirongattam a magokat, majd az olívát ráöntöttem és abba szórtam a morzsát, avval együtt még pár percig pirulgattak.Vizet is tettem fel forrni egy nagy lábosban. Amikor felforrt a víz, felvertem a tojások fehérjét kemény habbá és finoman összekevertem a spenótos-túrós masszával. Eközben a vizet megsóztam, majd vizes kézzel hercig kis gombócokat csináltam és miután feljöttek a víz tetejére kb. 3-4 percig főztem őket. Óvatosan kiemeltem és meghempergettem őket a magos morzsában.
Természetesen tejföllel kínálom, nem így pucéron 🙂

spenótos túrógombócok magos morzsában

Megjegyzem, hogy ebből ipari mennyiségű gombóc sikeredett, szám szerint 21. De ha már kiolvadt a spenótom meg a túróm, meg kellett csinálni. 🙂 El leszünk vele egy darabig, vagy pedig holnap megkínálom vele a tesómékat 🙂 Addig nem mennek el, míg az összes el nem fogy :))))

2 Comments

  1. 92323

    Hello, ha már spenótos, akkor jobban el tudok hozzá képzelni a morzsa helyett egy sajtmártást öntetnek, netán 1-2 sült baconszeletet díszítésnek, vagy fenyőmagot pirítva hmm….

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia dorothy62! Mi tejföllel ettük, mégiscsak túrógombóc 🙂 Persze a sajtmártás sem rossz ötlet, remélem kipróbálod!

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.