Sajtmártásos spagetti

 

  Tegnap este bébipörkölt volt a vacsora. Nem dicsekszem vele, mert egyrészt talán kétszer vagyok hajlandó egy évben megenni a tejbegrízt, másrészt pedig olyan egyszerű, hogy nincs mit írni rajta. Ma mikor Apa hazajött, mesélte, hogy amit bedobozoltam neki ebédre, nem tudta mind megenni. Náluk az a divat, hogy beleesznek-kóstolnak egymás ebédjébe. Főleg a csajok, az övébe 🙂 Talán titkon engem tesztelnek? :))) Szóval amit nem tudott megenni, azt odaadta a kolléganőjének, akinek nagyon ízlett. Azt kérdezte állítólag, hogy lehet, hogy volt benne egy kis reszelt citromhéj? Innen üzenem neki, hogy igen! 🙂 Mert finomra akartam készíteni, igazi vaníliarúddal, saját vaníliás cukorral és egy egész citrom lereszelt héjával forraltam a tejet. Apának pedig rétegesen dobozoltam be: tejbegríz, egy réteg kakaóval megszórva, majd még egy réteg tejbegríz és a tetejére kakaó. Tudtam, hogy hidegen is finom lesz. Részemről pedig aszalt vörösáfonyával és kevesebb kakaóval ettem. Így gyümölccsel még a hagyományos bébipörkölt is sokkal finomabb 🙂

Azért ez a hosszú bevezető, mert az édes vacsi nekem nem annyira jön be 🙂 És már tegnap este kigondoltam, hogy ma tűzforró sajtmártásos spagettivel vígasztalom magam. Így is lett 🙂

 

Sajtmártásos spagetti

Ez kell hozzá: 1 nagy doboz (450g) tejföl, 5 dkg bacon,  40 dkg krémsajt, 10 dkg reszelt sajt, 4 g. fokhagyma, só, rózsabors, 50 dkg spagetti, olívaolaj

Így készült: a tésztának felteszem a vizet egy nagy lábosban. A bacont némi fokhagymás olíván megpirongatom, majd a közben apróra vágott fokhagymát is mellédobom. Rögtön hozzáadom a tejfölt, majd a krémsajtot. (ott vásárolom, ahol büszkék rá, hogy egyre több nő jár oda és aranyszínű fóliába csomagolva, 10 dekás adagokban sonkás és gombás ízűt is választhatok) Ha felolvadt a sajt, akkor sózom, borsozom. Közben megfő a tészta is, amit még 3 percig a vízben hagyok duzzadni, hogy jó puha legyen és most ne szívja be teljesen a mártást. Leszűröm, beleforgatom a sajtmártásba. Forrón tálalom, kis fokhagymás olívával meglocsolom és csipet reszelt sajttal megszórom.
Lehetne még egy kanál mustárt is belekeverni, hogy pikánsabb legyen, vagy csemegeuborkát a bacon mellé. Meg lehetne szórni apróra vágott snidlinggel, vagy újhagymával, petrezselyemmel. De most csak a forró sajt volt, ami az egész heti munka után szinte jutalomként hatott 🙂

sajtmártásos spagetti

2 Comments

  1. Bártházi András

    Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info[kukac]miner[pont]hu email címre.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Köszönöm, bejegyzés a megbeszéltek szerint 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.