Fügeszószban sült csirkeszárnyak

Múltkoriban tesóméktól nagyon finom mustárporos fügeszószt kaptunk, pici kis üvegekben. Akkor éppencsak belekóstoltam, és már akkor is olyan érzés töltött  el, mintha keletre repültem volna egy szőnyegen.
Az íze varázslatos, mert bár ugyan édeskés, de mégsem az a meghatározó íze. Mustárporral van keverve, a színe pedig olyan, mint a szép borostyáné. Kicsit zselés, de a füge őrölt magjai is benne vannak, amitől fantasztikus a textúrája. 

Ez a csípős-édes-sós íz ihletet meg ma, hogy a nagy adag csirkeszárnyat ne mézesen, hanem evvel a finom fügeszósszal keverve pácoljam be és süssem meg. 

Fügeszószban sült csirkeszárnyak

Ez kell hozzá: 1 kg tisztított csirkeszárny, 3 ek. mustáros fügeszósz, 1 k. szójaszósz, 1. ek. őrült gyömbér, 1 ek. granulált fokhagyma, 1ek. olívaolaj, 1 tk. só.

Így készül:  a páchoz valókat alaposan összekverjük és a tisztított szárnyacskákat jól bekenjük vele. Én kézzel szoktam, az a biztos 🙂 Hűtőben, fóliával letakarva 6-8 órát pácolom. Forró sütőben megsütöm. Friss, vegyes salátát kínálok mellé, amire salátaöntetnek a fügeszószt olívával és citrom levével kikeverve rácsepegetetek. Kész 🙂

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük