Az illatokról – ötödik alkalom

 

Meleg van körülöttem, amolyan mézédes meleg. Meleg a szél is, ami fúj, enyhe vízpermetet fúj az arcomra. Ha megnyalnám a szám, érezném a só ízét. Meleg a homok, és bár lágy, kicsit karcol. Ez a meleg szél körbetekereg körülöttem. Bebújik a hajamba, fülemet csiklandozza. Lecsukott szemem simogatja. Hol innen, hol onnan fúj. Amikor a víz felől, akkor a só ízét érzem a nyelvemen. Amikor a hátam mögül fúj, akkor az édes zöld növények, a puha föld, a buja virágok illatát hozza. És még valamit. 

Érzem a fuvallatban a gyümölcsök illatát. A mangó édességét, mint amikor felvágom és édes leve a kezemre ragad. A kókuszét, ami nem is édes, nem is sós. A narancs illatát, amiben benne van a virág és benne van a hatalmas, napszínű gyümölcs olajos héjának illata.

Zöld tea illatát hozza felém a szél. Még a frissen szüretelt levelekét. Elmerengek… Vajon mi ez a finom illat még? Ez a zamat, amit olyan jól ismerek, de élvezem húzni az időt, míg agyamnak bekattan.

Kezembe fogom, két tenyerembe. Kicsit melengetem, kicsit megfogdosom, kicsit gyurmászom, tapogatom. Odavagyok érte. Ha nem tudnám, hogy savanyú, bele is harapnék. És azt gondolom, hogy nem… ez most nem lesz savanyú! Mert annyira érett, annyira nemes, annyira kövérek a gerezdjei, hogy majd' kicsattannak. Olyan édes lenne, mintha valami belőle készült cukrot szopogatnék. Valószerűtlenül édes, de a szagolgatását nem tudom megállni. Még több és több kell az illatából, a gőzéből.

Ekkor kinyitom a szemem, belenézek a bögrémbe, csodás mély színe van a teámnak. Illatában méltán leng a citrom ízének zamata és illata. 

Hyson Gourmet Green Tea Imperial Lemon, eredeti Ceylon tea Srí Lankáról, amit ma délután ittam 🙂

2 Comments

 1. Sasvari Tünde

  Kedves Tea Kedvelő!

  Nagyon nagy örömmel olvastam az irasat!
  Ezúton szeretnenk köszönteni a Hyson tea fogyasztok taboraban, es szeretnenk kedveskedni Önnek egy Hyson ajandekcsomaggal, amivel remeljük meg sok kellemes delutanjat tudjuk megizesiteni!

  Elerhetősegeit kerem küljde a tunde.sasvari@hysonsk.com email cimre, hogy minel hamarabb eljuttathassuk Önnek a Hyson ajandekcsomagunkat!

  Köszönettel,
  Sasvari Tünde
  Marketing Manager
  HYSON Hungary Kft

  Reply
 2. BodzaBlog

  Kedves Tünde!
  Köszönöm, és megtiszteltetés számomra, hogy megkeresett 🙂 Továbbiak levélben 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük