Nem is meséltem: zöldparadicsom lekvár

 

   Nem is meséltem a négynapos második napjának egyértelmű befutó kreációját!

Láttam Gabojszánál, hogy lehet ilyet. Aztán ezt a képet elraktározta az agyam. Vagymim 🙂 A lényeg, hogy amikor péntek reggel kimentem Anyunál a birtok hátsó részébe koktélparadicsomot szedni, szöget ütött a fejembe, hogy leszedem a zöld paradicsomokat is. Tele is szedtem a zsebeimet, meg a két kezem is, aztán behurcoltam. Akkor még arra gondoltam, hogy el kellene tenni savanyúnak, mert nagyon szeretem. Már majdnem elő is készítettük Anyuval a hozzávalókat, amikor…. és igen! Eszembe jutott a lekvár!

Zöldparadicsom lekvár – nálunk is 

Tehát mindent elpakoltunk és cukorra cseréltünk.
Szépen megtisztítottam a paradicsomokat, negyedeltem őket, a csumájukat kivágtam. Feltettem a cukorral főni. És igen, kb. feleannyi cukor kellett ahhoz, hogy klassz zselés legyen. Nekem jól passzolt hozzá még egy kis örült fahéj és szintén  a citrom héja, és a leve is. Amikor a paradicsom megfőtt, egy olyan szűrőn, amin a héja nem, de a magok átfértek, szépen az egészet átpaszíroztam. Egyetlen üveggel lett belőle, de az gyönyörű!  Ami kimaradt – kb. 2 evőkanálnyi – azt kis tálkába tettem és a vacsorára készült sült húshoz isteni volt. 

Köszi Gabojsza, klassz ötlet volt és bekerült a gyűjteményembe! 🙂

3 Comments

  1. gabojsza

    Örülök, hogy ízlik! Nekünk is nagyon bejött, azóta valósággal “térítek” vele a barátaink között:-)

    Reply
  2. gabojsza

    Szia! Rád is gondoltam szeretettel, ha lenne kedved a 7 dolog játékhoz. Részletek itt: http://href.hu/x/7az0
    Köszönöm!

    Reply
  3. BodzaBlog

    Szia kedves gabojsza 🙂
    Köszönöm a kérdést, de már megelőztek, így az én 7-ségemet már elolvashatod itt: http://e-mesek.freeblog.hu/

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.