Mézes-boros csirkeragu

 
   A rendszeres pasinap ma ismét nálunk került megrendezésre. De ma már okosabb vagyok: előre ellenőriztettem Apával a tvtuner kártyámat, sőt a szobaajtót is előre becsukattam, igaz még csak félig. Mivel nem én készítek ma nekik enni, mert pizza-nap is van egyben, így reggel nekiálltam vasalni.
Megjegyzem, a legutálatosabb, legundokabb, legborzasztóbb, leglegleg nem is tudom milyenebb házimunka számomra, ami csak létezik. Pedig állítólag szépen vasalok. De komolyan: annyira utálom, hogy inkább egyszerre túlesek rajta, csak hogy 2 hétig ne kelljen újra hozzáfognom. Ezért ma kivasaltam Apa összes hosszú ujjú ingét, meg magamnak is vagy 5 felsőt, és még 2 nadrágot is. Ezek persze arra várnak, hogy felvarrjam őket, de most még várhatnak. Ma már nem 🙂 
Mire evvel végeztem, meg Apa is összekapta magát, meg is jöttek a srácok. 
 
Kis javítás: mire megjöttek, már megcsináltam a madártejet is, ami most a hűtőben várja a haspókokat. Egyik szerepjátékos pasi felesége, aki Ladybird névre is hallgat, finom kelt tésztás kapros-túrós batyukat készített a fiúknak mára. Tényleg nagyon finom lett, köszönjük Ladybird 🙂
A pizza-napra való tekintettel  csak holnapra főzök. Előre 🙂 Már nem sokszor szoktam előre főzni, de ma igazán ráértem összedobni a csirkét és ennek még csak hasznára válik, ha áll egy napot. Hasonlóképpen készítem, mint a Gyöngyhagymás sertésragut de mégsem egészen olyan.
 
Mézes-boros csirkeragu
 
Ez kell bele: 4 egész csirkecomb darabolva, 1 fej vöröshagyma, 6 kövér gerezd fokhagyma, 500 ml paradicsomlé, 1 kis üveg gyöngyhagyma, 2 dl vörösbor, 4 ek. méz, 2 ek olíva, só, bors, víz.
 
Így készül: apró csalással kezdtem: volt egy darab füstölt szalonna bőröm, azt megpirítottam a serpenyőben, plusz 2 vékony szelet bacon szalonnát is. Ehhez adtam az olívát és ezen a forró zsiradékon a csirkecombokat megpirítottam, hogy a bőrük ropogós legyen. Félretettem, a visszamaradt zsiradékon a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát is megfuttattam, sóztam. Erre visszapakoltam a csirkecombokat. Felöntöttem a paradicsomlével, vörösborral.  Sóztam, borsoztam – frissen őrölt színes borssal – és mézet csurgattam rá. Pici vizet is adtam hozzá. Lefedtem és egy jó órát elfelejtettem. Hozzáadtam a lecsepegtetett gyöngyhagymát. Sima főtt burgányal illik tálalni.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük