Krumplisaláta vörösbabbal

Állítólag a jó salátaöntet arányai a 4 rész olaj – 1 rész ecet + hozzávalók. De megmondom őszintén, soha életemben még nem álltam neki így méricskélni. Megérzés alapján csinálok öntetet és a legtöbbször eltalálom. 

Ezt a salátát csak azért csináltam, mert nem volt kedvem a gombával töltött csirkecomb mellé klasszikus köretet csinálni. Nem akartam rizst, se tésztát, se sima rumlit.
Vagyis rumli volt a fejemben, de akkor agyon(vagymin?)ütött az isteni szikra. Babsaláta! Hagymásan…. mmmm 🙂 Ámde Apa azt nem fogja csak úgy simán megenni, mit tegyek még bele? Végül rumlisaláta lett babbal, így mind a ketten szerettük. 

Krumplisaláta vörösbabbal

Ez kell bele: 4 közepes rumli, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 apró lilahangya (na jó, lilahagyma ) 1 g. fokhagyma, só, bors, olívaolaj, balzsamecet, petrezselyem, 1 tk. szezámmag.

Így készült: a rumlit kockára vágva sós vízben megfőzzük. Nem szét, hanem meg, ez fontos 🙂 A hagymát nagyon apróra vágjuk. A babot leöblítjük, tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, a lereszelt fokhagymagerezdet, olívaolajat bőségesen, kb. 2 ek. balzsamecetet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet. Hagyjuk állni, míg a rumli megpuhul. Akkor leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzákeverjük a babhoz. Ha kell, utánasózunk és az olajat se sajnáljuk tőle, az olíva csak jót tesz velünk 🙂 A szezámmaggal tálaláskor megszórjuk. Melegen is nagyon finom, de ha áll egy napig, akkor még jobb 😉

krumplisaláta vörösbabbal

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.