Sajtos túrógombóc

Imádom, ha jó. Nem szeretem, ha golflabda keménységű. Alapos kutatást igényelt a téma részemről pár éve. Anyu te hogyan? Aha 🙂 lazítani, értem. Tavaly Apácska anyukája is mutatott egy trükköt. Így azóta a ,,két anyám'' összegyúrt receptjét használom.
Ma meg kipattant a fejemből, hogy lehetne még fokozni. Merthogy én nem vagyok édes szájú… 🙂

Sajtos túrógombóc

Ez kell bele (24 gombócom lett belőle): 1/2 kg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 dl kefír, 1 tojás, só, 2 ek. liszt, 2 ek. olaj, és kb. 15-20 dkg búzadara. 

Így készült: a túrót villával áttörtem, hozzákevertem a krémsajtot – nekem most gombás volt itthon, amit imádok 🙂 – a tojás sárgáját, az olajat, sót, a kefír felét. Aztán hozzáadtam a lisztet, búzadarát. Az az igazság, hogy itt mindig meg vagyok lőve, mert a darát nem szoktam kidekázni. Pedig régebben erre esküdtem, de hol van már az :)) Ránézésre, állagra keverem bele. Aztán a maradék kefírt is elbírta, így beletettem. Kb. 20 percig hagytam állni, de ez a dara most nagyon finom szemű volt, így nem ropogott, mikor megkóstoltam. Aztán a tojás fehérjét felvertem, lazán hozzákevertem – ez Éva néni trükkje a habos labdacsokért – és sós, forró de nem lobogó vízben kifőztem a gombóckákat. Egy gombóc egy púpos evőkanálnyi masszából készült. 

A tegnapról megmaradt és felszaporított szezámmagos morzsába forgattam őket. Tejföl illik még a tetejére, de csak tálaláskor 🙂

sajtos túrógombóc

2 Comments

  1. 86215

    szörnyű, hogy mindig kísértéseknek teszik ki az embert! legközelebb elmegyek és letesztelem, hogy ízre is jó-e:)))

    Reply
  2. BodzaBlog

    Vagy küldök, mint Köbüki, csak nyisd ki az ablakot 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük