Pirított csirke morzsás babbal

Tegnap is gyors vacsit szántam magunknak. Tudtam, hogy valami csirke lesz. Merthogy reggel kivettem a fagyasztóból egy mellecskét. 🙂 De nem éreztem magam valami kreatívnak, ezért csak úgy összeválogattam egy kis ezt-azt mellé. Rizshez, krumplihoz, tésztához nem volt kedvem. Zöldre vágytam. Ó jaj, szegény Apácska 🙂 de az eredmény nagyon ízlett neki is :))

Pirított csirke morzsás zöldbabbal

Ez kellett hozzá (2 fős vacsi): 1 közepes csirkemell, 25 dkg zöldbab, 4 szál újhagyma, 20 dkg koktélparadicsom, 5 ek. morzsa, 2 ek. szezámmag, olaj, só, fokhagyma.

Így készült: a zöldbabot lobogó sós vízben blansírozzuk kb. 6-8 percig, majd hideg vízbe szedjük, végül ha kihűlt lecsepegtetjük. Közben a csirkemellet falatokra vágjuk, sózzuk és granulált fokhagymával megszórjuk, a hagymákat 4-5 cm-es darabokra vágjuk, a koktélparikat pedig félbe. A hagymát pici olajon megpirítjuk. Illetve annyira nem, hogy pirult legyen, csak éppenhogy kapjon kis színt. Tálba szedjük.  Ezután jön a paradicsom. Két perc az egész, mert nem kell megsütni 🙂 Aztán a csirke, ebben a finom hagymás-paradicsomos olajban.
Míg a csirke pár perc alatt megpirul, egy másik serpenyőben szezámmagot és morzsát pirítunk. Tálaláskor a csirkét, zöldségeket egymás mellé tesszük és a babot megszórjuk a magos morzsával. Citromos-gyömbéres teát ittunk mellé. 🙂

piritott csirke morzsás zöldbabbal

 

Persze a morzsapirítás olyan, mint gyerekkorom szalonnázós emlékei: hol a kenyér fogyott el, hol a szalonna, hol a hagyma/retek/paprika/paradicsom/uborka/stb. Egyszóval maradt még a morzsából, de nem dobtam ki. Azt hiszem ma csinálok mellé egy túrógombócot és kicsit kipótolom a szezámos morzsát. Hátha eltalálom a mennyiséget :)))

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.