Csak só és bors

Csodaszép rövidkarajt kaptam ma a hentesnél, és rajta volt a szűzpecsenye is. Vagy érme, kinek hogy tetszik. Érme, ha szeletekre vágva kezdünk vele valamit. Pecsenye, ha egyben, vagy darabolva.
Nem is nagyon akartam ma főzni, de megihletett a kis piszok és mivel nem sok ízt kívántam, ezért csak sóval és négyszínborssal fűszereztem.

Szűzpecsenye borssal

Ez kell hozzá: ízlés szerint szűzpecsenye,  só, négyszínbors durvára törve, egy-egy szelet frikandó sonka, pár karika bagett, 5 db gomba, fél csokor petrezselyem, olaj, vaj. 

Így készült: a pecsenyét lehártyáztam, kb. 4-5 cm vastag karikákra vágtam, sóztam, két végét durvára darált négyszínborsba nyomtam. A sonkát hosszában félbehajtottam, körétekertem a húnak, majd fogpiszkálóval megtűztem.
A bagett-karikákat minimális olajon megpirítottam, majd félretettem. A husi következett és teáskanálnyi vajat számítva egy adagra, azt is mellétettem, de csak akkor, mikor a 2. oldalát sütöttem. Oldalanként 5-6 perc elég volt. A visszamaradt pici vajas olajban megfuttattam a felszeletelt gombát, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel.

borsos szűzpecsenye

 

Tálaláskor a gombát a krutonokra osztottam, ez lett a köret Pár
feldarabolt koktélparadicsom sikeredett mellé, nekem meg még egy csomó
petrezselyem, csak úgy… salátának 🙂 

borsos szűz - csak felvágtam a végén :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük