Aloe verás-gyömbéres limonádé

Vasárnap reggel, mikor ébredés után az erkélyen bogarásztam,észrevettem, hogy az ,,öreg'' aloe vera tövem egyik húsos levele már nem bírva el magát lehajlott. Na, gondoltam, itt az idő a szüretre.
Fogtam egy éles kést és nyissz! Szemrebbenés nélkül levágtam.

Aloe verás -gyömbéres limonádé

Ez kellett hozzá: 1 levél aloe vera, ízlés szerint friss gyömbér, 1 karika citrom és fél citrom leve, víz, édesítés cukorral vagy édesítőszerrel, jég. 

Így készült: az aloe verát kifiléztem, hogy kinyerjem belőle azt a víztiszta, átlátszó húst. Többször le is öblítettem. Előbb a két szélén a tüskés részt kell levágni, majd a levelet tenyerünkkel leszorítva, filézőkéssel le kell vágni mind a két lapját. És marad a húsa, ami már használható.


aloe vera filézése

A friss gyömbérből én 2 nagyobb, de vékony szeletet vágtam, pohárba tettem és a mozsaram örlőjével megnyomogattam jól 🙂 ahogy a profi mixerek csinálják. Majd hozzáadtam a limonádét, és az aloét. Fél órát állni hagytam, jéggel szépítettem és megittam.

Tulajdonképpen ez amolyan királylány-szérum 🙂 de az az igazság, hogy semmit sem tapasztaltam ma reggel: ugyanolyan ,jajdehétfővan'-fejem volt, mint máskor :))) viszont gondolom, hogy ártani sem ártott. Ízre inkább a gyömbér volt meghatározó, mivel az aloe verának nincs íze. Az állaga egészen olyan, mint valami űrhajóskajának: zselés.  De azért senkit se riasszon el.
Mellesleg jó buli ez az aloe vera növény: tavaly kaptam egy kolléganőmtől egy kisnövénykét. Mára már odáig fajult a dolog, hogy mindenkinek ajándékozom. Aki jön, nem mehet el nélküle, de vittem már munkahelyre is, van bent az asztalomon is, adtam a szomszéd srácnak is, és családom sok tagjának is. 🙂 De azért azt megnézném, hogy hányan eszik meg??? :))))))

aloe verás-gyömbéres limonádé

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük