Petrezselyem

Reggel leszedtem a petrezselymem az erkélyen. Annyi sok lett, hogy a piacon 3 nagy csokornak is el tudnám adni. Vagy 6 kicsinek 🙂 Már írtam egyszer itt, hogy nagyon szeretem a zsenge petrezselyem szárát. Rengeteg íz van benne és frissen olyan élvezetes számomra, mint akár a snidling. Főleg, hogy nagyon hasonlít is rá, amikor apró 1-2 mm-es darabokra vagdosom. 

Apának kevertem ma egy szendvicskrémet és abba tettem bele a nagy adag petrezselyemlevélről levágott száracskákat. 

Májas szendvicskrém

Ez kell bele: 25 dkg margarin, 25 dkg májas, vagy májkrém, vagy sült csirkemáj , granulált fokhagyma, bors és rengeteg zsnege petrezselyemszár aprítva.

Így készült: mindent jó habosra keverek villával. Mivel most májkrémből csináltam, nem sóztam, mert az alapjában sós. Fűszereztem és hozzáadtam a petrezselyemszárat, amit mint a snidlinget, icipicire vágtam. 🙂
Barna kenyérre kenve volt ma reggeli, de pirítóson is szeret/jük/em. Én inkább, Apa a puha kenyérfélét szereti jobban. Mindenesetre így ő is megeszi a friss zöldséget és még baja sem lesz tőle. Sőt! Nem is reklamált, pedig zőőőőd 🙂

májas vajkrém petrezselyemmel

Májas krémet ,,amúgy'' sokfélét csináltam már: készült krémsajtos-fokhagymás, reszelt lilahagymás, krémsajtos-pirospaprikás, csirkemájat csináltam már paradicsomos ragunak leveles tésztába töltve batyunak, főtt rumlihoz sima kenőmájas-vajkrémet. Melegszendvicsre füstölt-reszelt sajtos májkréme. Szerintem annyifélét lehetne gyártani, ahány csillag van az égen.  🙂

2 Comments

  1. Marcsi

    Én sok apróra vágott lilahagymát és mustárt is szoktam belerakni, attól kicsit pikánsabb lesz az íze.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Marcsi 🙂 Egész meglepődtem, hogy egy ilyen régi bejegyzésemre komment érkezett. Jó lehet a Te verziód is, bár az valami egészen más és gondolom sokkal lágyabb is lesz a mustártól. Ha belekeverném, lehet, hogy csak mustárporral próbálkoznék. De ötletnek nagyszerű! Köszönöm 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.