Levendulás-kókuszos alma

Nagyon szeretem az almát. Mostanság meg különösen rákaptam egy zöld héjú fajtára. Nem zöldalma, mert nem olyan fanyar, de nem is hasonlít a mi mucsu almánkra, de még a starkingra sem. Bárcsak érne már a mucsu, nem is ennék mást, csak azt 🙂 De most ez van, és így szabadság előtt igyekszik az ember mindenfélét felenni-megenni-kienni, hogy ne maradjon itthon árván és leginkább, hogy ne kis zöld penészvirágocskákra térjen majd haza. Ezért a gyümölcsös kosárkám is sorra került és nagy elszántam meghámoztam 2 almát. Amíg a héját rágtam, azon elmélkedtem, hogy nem is almasalátát kellene csinálni belőle…. 

Levendulás – kókuszos alma

Ez kell hozzá: 2 alma, 5 dkg igazi házi levendulás cukor,1 ek. igazi házi vaníliás cukor, 1 citrom leve, 400 ml kókusztej, kb. 200 ml víz. 

Így készül: a cukrokat a vízzel felöntjük és sziruppá – kb. a felére – beforraljuk. Közben az almát meghámozzuk és a magházát kivágjuk. Félbe, majd szeletekre vágjuk. A citrom levét ráfacsarjuk. Amikor a szirup már nem túl forró, a kókusztejet hozzákeverjük és 2-3 percig kis lángon kevergetjük. Ráöntjük az almára és ha meghűlt, hűtőbe tesszük. Hidegen finomabb, de langyosan is valami leírhatatlanul finom íze van. 🙂 Opcionálisan tejszínhabbal is díszíthető.

levendulás-kókuszos alma

Apácska azt mondta elsőre, hogy szerinte marcipános. Miiii???  :))) pedig semmi mandula nem volt benne. Az összhatás mégis nagyon finom lett. Minden íz remekül érvényesült benne: a levendula, a kókusz és a citrom is. 

A levendulás cukrot valakinél láttam… onnan jött az ötlet. Pár virágocskát cukorba dugtam egy kis lezárható üvegben. A vaníliás cukrot gondolom nem kell részletezni: kikapart vaníliarudat dugtam cukorba. Össze sem hasonlítható a vanillincukorral 🙂 Mégiscsak tudtak valamit nagyanyáink :))

5 Comments

 1. 86215

  Off: http://kkonokk.blogspot.com de lassan átköltöztetek mindent erre a blogra… on: ebből biztos nem maradt kóstoló nekem:(

  Reply
 2. BodzaBlog

  Éppenséggel még van egy kistálkányi a hűtőben :)és amúgy mi van az on utáni kettőspont után???

  Reply
 3. 86215

  az: “ebből biztos nem maradt kóstoló nekem:(” szöveg, miért mire gondoltál?:)

  Reply
 4. BodzaBlog

  Jaaaa……… 🙂 bocsesz, szöszi vagyok drága 🙂 vártam egy linket 🙂 hihi :)))))

  Reply
 5. 86215

  link előtte volt, nem témához kapcsolódva:)

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük