Ribizlis joghurttorta

Igaz, már egy hete, hogy sütöttem, de mivel egész héten be sem kapcsoltam a gépem, csak most jutottam addig, hogy idekerüljön.

 

Ribizlis joghurttorta

 

Ez kell bele: 2 x 450 gr natúr joghurt – ez 2 nagy poharas 🙂 – , 2 tojás, 5-6 ek. liszt, 1 sütőpor, 3 ek. vaníliás cukor, és ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, kb. 1 dl olaj. Tetejére annyi ribizli, amennyi ellepi, 2 zacskó piros zselé. 

Így készült: mindent össze kell csak keverni, mint a joghurtos sütinél. Kivajazott tortaformába kell önteni, és alacsony hőfokon – 180°C – tűpróbáig, de min. 60 percig kell sütni. Ha kihűlt, a tisztított ribizlit rászórjuk és a langyosra hűlt zselével bevonjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
A liszt kevésnek tűnhet és az is. Épp csak arra kell, hogy összefogja a joghurtot, ami így olyasmi állagú lesz, mint a krémes krémje, csak picit tömörebb.  🙂

ribizlis joghurttorta

4 Comments

  1. 73692

    Hát kérem ez nagyon harapnivaló:)
    Örülök, hogy igy simsi által összeakadtunk, nagyon jó receptjeid vannak…bár belőlem az örömteli főzésért felelős agysejtek hiányoznak (micsoda vétek ezt ilyen helyen leírni):) de valami genetikai csoda folytán gasztroblogokat olvasni azt szeretek:)
    Ja és hajrá kavicsgyűjtés:) Ha kell segítség kérdezz nyugodtan 🙂

    Reply
  2. Nicole...

    Szia Bodza!

    Szeretnék üveggolyókat gurítani neked! Remélem örömmel fogadod és csatlakozol a játékhoz!

    Üdv.: Nicole.. ( Epertorta)

    Reply
  3. BodzaBlog

    Szia cicó! Köszi a bókot. Tetszik a humorod 🙂 Ne bánkódj a főzés miatt, mert neked meg máshoz van fantasztikus érzéked, amit biztosan sokan irigyelnek :)) Engem lenyűgöztek a műveid, mint írtam is. Teljesen odavagyok értük 🙂

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia Nicole 🙂 köszönöm a golyókat, de én már kaptam egyszer konktól. Jól hozzám vágta és meg is feleltem akkor 🙂 Aranyos vagy, de ha kicsit visszább olvasol, akkor látod 🙂 Viszont ha már így alakult, mivel akkor senkinek sem adtam tovább, most sok szeretettel gurítom cicónak és kíváncsi vagyok, nála milyen eredménnyel végződik. Reményeim szerint kicsit eltér majd a gasztro-vonaltól 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.