Zöldbabos rántott palacsinta

Mivel szombaton Apácska szülei részeltekben ugyan, de mégiscsak itt táboroztak, gondoltam ki kellene találnom valami jópofa kaját. De olyat, amit előre el tudok készíteni és nem kell vele fél napot vacakolni. Már megint a lustaság, mi? :)))

Tudom, hogy szeretik a levest, főleg apukája. Friss zöldséget gondoltam, és a végén vásároltam finom, húsos tarjacsontot. Ebből sóval finom levest főztem – ezt ugyebár csak felteszi az ember és ottfelejti. Addig meg lehet foglalkozni a többi dologgal. Amikor a husi már szinte levált a csontról, 2 nagy és zsenge karalábét felcsíkoztam és beledobtam. Evvel is ottfelejtettem, majd este mikor kihűlt a leves, csak beraktam a hűtőbe. Szombaton cérnatésztát és tejfölt adtam hozzá, na meg az elmaradhatatlan saját petrezselymet. Nagy sikere volt. Vagy csak nagyon éhesek voltak este az egész napos munka után? :)))

Hirtelen jött ötlettel olyan második fogást találtam ki, amit anyuval sokszor csináltunk régebben, én meg mióta Apát ismerem, még egyszer sem. Fogalmam sincs, hogy nem jutott eszembe eddig 🙂 Akkoriban rengeteg sötétzöld ceruzabab termett a kertben, és egyszerűen fantasztikus volt belőle a rántott palacsinta 🙂 Szóval mindez pénteken elkészült, szombaton csak előkaptam, megsütöttem és köretet készítettem mellé. Ripsz-ropsz :))

 

Zöldbabos rántott palacsinta

Ez kell hozzá: 3 tojásból sós, borsos, fokhagymás, petrezselymes fűszeres palacsintákat sütünk. Nekem 13 db lett ebből a mennyiségből. 35 dkg nagyméretű szeletelt sonka, 1 cs. lapka sajt, vagy ugyanolyan szeletelt, 20 dkg friss krémsajt, 50 dkg sötétzöld ceruzabab, 3 tojás+liszt+morzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez.

Így készül: először a babot sós vízben blansírozzuk, hogy roppanós maradjon. A palacsintákat elkezdjük sütni. Nekem az a technika vált be, hogy egyet sütök, egyet pedig kibélelek 1 szelet sonkával, 1 szelet lapkával, 1 kiskanál krémsajttal, pár szál zöldbabbal és felhajtom, mint a bejglit: oldalát behajtom és felgöngyölgetem. Mire ez megvan, épp megsül a következő palacsinta és így nagyon haladós a munka 🙂
Amikor a palacsinták kihűltek, hagyományosan bepanírozzuk a hengereket és forró olajban 2×1 perc alatt megsütjük.

Frissen az igazi, de jó tudni, hogy ha valaki nagyon ráérős, akkor érdemes előre elkészíteni, mert hűtőben másnapig gond nélkül eláll. Továbbá kiválóan fagyasztható és a rövid hétköznapi estéken csak ki kell kapni és megsütni.

Köretnek pirított napraforgóval kevert petrezselymes rizst és zöldfűszeres tartármártást adtam mellé.

zöldbabos rántott palacsinta

5 Comments

  1. Zsuzsa

    Ez nagyon jópofa ötlet, és mutatós is. Soha nem jutott volna eszembe palacsintába zöldbabot tenni. 🙂

    Reply
  2. 50818

    Ez nagyon jól néz ki! Én is nagy barátja vagyok a rántott palacsintának, úgyhogy ki fogom próbálni, egyben ajánlom a saját variációmat is:
    http://fakanal.freeblog.hu/search/r%c3%a1ntott+palacsinta

    Reply
  3. BodzaBlog

    szia fakanál 🙂 elolvastam és hűha 🙂 biztosan azt is ki fogom próbálni, mert rém egyszerű 🙂 köszi a tippet!

    Reply
  4. kecsege

    Jól néz ki, és állítom, hogy nagyon finom is volt!
    Köszönjük:)
    Puszika

    Reply
  5. BodzaBlog

    Szia Zsuzsa 🙂 köszi a bókot: én is szépnek találom a végeredményt, ezért is szeretem. Na meg nemutolsó sorban: zöld 🙂 és a zöldmániámnak nagyonis megfelel!

    Drága kecsege: örülök, hogy ízlett! Jó volt látni, ahogy a fiúk is jóízűen falatozzák 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.