Malackaraj egyben sütve

Jujj, de álmos vagyok. De valakinek ígértem, hogy leírom a rémesen egyszerű szárazpác összetételét, amit egybensült husikhoz használok. Hát lássuk:

 

Malackaraj egyben sütve

 

Ez kell hozzá: két főre 2 alkalomra, vagy 4 főre, egy alkalomra: (hű de remek matekos vagyok így az iccaka közepén, hihi 🙂  egy darab 4 szeletes bőrös malackaraj, só, szemes bors, koriandermag, borókabogyó, mustármag. Ezekből 1-1 teáskanálnyi. Fokhagyma és gondolatnyi csilipehely ízlés szerint. Kb. 1 dl olaj. 

Így készül: a bőrös malacot lemossuk, leszárítjuk. A fűszereket száraz serpenyőben pár percig pirongatjuk, de inkább csak addig, míg megérezzük az olajok illatát. Mozsárban durvára őröljük, vagy gépben megdaráljuk a sóval és a fokhagymával együtt. Csilivel csínján, mi pl. nem nagyon bírjuk, de az a mikroszkópikus mennyiség, amit beletettem, igazán jót tett neki.
Evvel a fűszerkeverékkel betapicskoljuk a húst, hogy mindenhol rátapadjon. 2 órát hagyjuk pihenni. Az olajat felforrósítva a húsnak minden oldalát hirtelen megkapatjuk benne, majd olyan pecsenyesütőbe tesszük, aminek magas fedele nem ér hozzá. Az a jó, ha alá lehet tenni esetleg egy rácsot. Sütőpapírt ne felejtsünk el alátenni! Az olajjal meglocsolgatjuk és előbb forró, 200-220°C-os sütőben 2-3 percig, majd 190°C-os sütőben kb. 1 órát sütjük. Amikor már megszúrjuk a hústűvel és nem szivárog belőle rózsaszín húsnedv, akkor még 10 perc alatt fedő nélkül jól megpirongatjuk a bőrét. 

Igazán nem macerás, dekoratív és nagyon finom 🙂 Köretnek tepsiben sült, szigorúan csak mosott és nem hámozott újburgonyát sütöttem, amire bőségesen szórtam a házi petrusból 🙂

fűszeres malackaraj egyben sütve

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük