Gyümölcsös rucola saláta balzsamos mártással

Meg se rezdül a levegő… rémes. Eső után mindig ez van. Előtte szél, utána szélcsend. Ki érti ezt? 🙂 Most méginkább üdítő a tegnapi salátára gondolnom, amit a ropogós bundában sült hekkfilé mellé készítettem. Kizárólag magamnak, mert Apa sajna nem eszik ilyen jellegű füvet. Bár az is igaz, hogy az öntetre azt mondta, hogy zseniális és az nagyon ízlett neki. Kár, hogy nem én találtam fel, hanem a tévéből lestem, ahol a két magyar srác egy mediterrán konyhában olasz kajákat főz. Ehem 🙂 jól körbeírtam?

 

Gyümölcsös rucola saláta balzsamos mártással

Ez kell bele: fél édes sárgadinnye, 1 marék vörösáfonya, 10 dkg rucola. Az öntethez 1 ek. barna cukor és 3 ek balzsamecet.

Így készül: a barna cukrot pici lábosban enyhén karamellizálom, majd balzsamecettel felöntöm és kicsi lángon szép lassan krémesre beforralom.
A rucolát leöblítem, lecsepegtetem, a dinnyét kockázom, és a marék áfonyával összekeverem. A mártást lehűtöm és tálaláskor megcsepegtetem vele a salátát. 

gyümölcsös rucola saláta balzsamecetes öntettel

Pénteken barátnőm kedvéért jégsaláta is volt benne, de szinte elküldött a manóba, miért nem tudom ennyi sok év után, hogy nem szereti a rucolát? :)) Fogalmam sem volt, mert bár sokszor és sokfélét ettünk már együtt, sosem ettünk rucolát. Nos, neki nem jött be, de ez engem nem kedvetlenített el annyira, hogy vasárnap ne készítsem el magamnak újra 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük