Focaccia aszalt paradicsommal

Olyan rég meg akartam már sütni, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont a hétvégén grillezni mentünk anyuékhoz és mivel túl korán ébredtem, gyorsan összedobtam a focacciát.

Aki ismer, gondolhatja, hogy sok munkát ez sem igényel: legalább 10 percembe került avval együtt, hogy kihordtam hozzá a pultra, ami kell. 🙂

Focaccia aszalt paradicsommal és zöld olívával

Ez kell bele: 30 dkg sima liszt, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 cs. szárított élesztő, só, 2 tk. cukor, csipet morzsolt majoranna és kakukkfű, 2 aszalt paradicsom és az olajából, amiben tartom 3 evőkanálnyi,  1 cs. 10 dkg-os olívabogyesz és a leve. Annyi langyos víz, amennyit a liszt felvesz. 15 dkg kockázott füstölt sajt, de ez már tényleg csak a plusz 🙂

Így készül: minden száraz anyagot elegyítünk egymással, majd hozzáadjuk az olajat, bogyólét – ami finom és sós, tehát a sózásnál erre gondolni kell! – és némi darabolt olajbogyót is. Gyorsan összedolgozzuk, majd egy órát letakarva kelesztjük. Ezután papírral bélelt tortaformában igazítjuk, tetejébe a sajtkockákat és az egész bogyókat belenyomkodjuk. Pár csepp olajat csepegtethetünk még rá és 180°C-os sütőben 50+10 percet sütjük. 

Finom, puha, tartalmas és ízletes. Tudnak valamit ezek az olaszok :)) A receptet több helyen megnéztem,  azokat összegyúrtam és úgy készítettem el. A nyárson sültek mellé pont jó volt 🙂

focaccia aszalt paradicsommal és zöld olívával

1 Comment

  1. kecsege

    Gratula a szülinaposnak.:)
    Puszika!

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.