Epres túrótorta

Lusta módra ma összedobtam egy túrótortát, mert a tegnap szandaszőlősi nagyitól kapott epret s.o.s. fedolgozásra ítéltem!

Igaz, hogy ricottám nem volt itthon, csak ,sima' túróm, de abból is nagyon finom lett.

Epres túrótorta

Ez kell hozzá: lusta módon ide linkelek. Az eltérés annyi,  hogy kb. 25 dkg. epret törtem bele a túróba és kevertem habosra. Emiatt viszont szükségessé vált 3 ek. finomliszt hozzáadása is. A tetejére is kb. 25 dkg eper maradt, azt persze kiválogattam 🙂 és 1 cs. piros tortazselé. Díszítésnek kötelező a tejszínhab!

Így készült: lásd, mint fent 🙂 viszont a sütés elhúzódott olyan jó 80 percig, plusz még 5 perc, hogy tuti masszívabb legyen. Bár e  torta lényege, hogy nem szárad ki a lényege 🙂 mégis kellett annyi stabilitás neki, hogy elbírja az epreket a fején.
Kb. fél óra hűlés  után megraktam az eprekkel csak úgy kusza módon, ráöntöttem-kanalaztam a piros tortazselét. Amikor kihűlt, hűtőbe tettem. Tejszínhabbal díszítve kínáltam Apának.
Az első falat után olyan nagy sóhajjal mondta, hogy: – Kincsem, ez nagyon finom lett! 🙂 hogy majdnem elolvadtam és biztosítottam róla, hogy eme kijelentését a hét legnagyobb bókjának tekintem :))

epres túrótorta

2 Comments

 1. Dér Zsuzsa

  Nagyon tetszik a honlapod.Ez a recept evvel a képpel fent van a Rama sütigyár oldalán is,cappucci a recept feltöltő felhasználóneve..Te vagy?Jelenleg 4. helyen áll a versenyben.
  Üdv.:Zsuzsa

  Reply
 2. BodzaBlog

  Kedves Zsuzsa! Köszönök mindent. Örülök, hogy tetszik neked a kis bodza 🙂 Annak a fotónak utána kellett nézzek, de sajnos megloptak 🙁 Írtam az oldal üzemeltetőjének és várom a választ. Jó szemed van ám 🙂 és köszönöm a figyelmeztetést. Időszerű lesz kitennem valami hangzatos ijesztőt a szerzői jogokkal kapcsolatban.

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük