Tejfölös-gombás csirkecombok

Apa ma elment pasinapra. De azért valami vacsit ugye csinálok? Persze valami finomat 🙂
De hogy mit, még fogalmam sem volt, mikor megígértem. Persze végtelenül kedves tőle, hogy megelőlegezi, hogy bármit csinálok, biztosan finom lesz.
Körbenéztem a hűtőben és felmértem a terepet. Gombát találtam, amit már épp ideje elkészíteni, ehhez csirkét gondoltam. Sok tejfölt tartok itthon, mert nagyon szeretjük a tejfölös ételeket. Gondolataimban már össze is állt a vacsi. 
 
Tejfölös-gombás csirkecombok 
 
Ez kell hozzá: csirke alsó- és felsőcombok igény szerint, só, bors, fokhagyma, olívaolaj, 1 fej hagyma, 50 dkg csiperkegomba, 1 nagy tejföl, 1 tk. szárított kakukkfű.
 
Így készült: a combokat megtisztítottam, sóztam és fokhagymáztam, majd tepsiben olívával megcsorgattam. Előbb fólia alatt, majd anélkül megsütöttem-pirítottam. Eközben bőven volt időm a gombára, amit tisztítás után harapható nagy darabokba vágtam: leginkább csak félbe, a kicsiket meg egyben hagytam. A hagymát apróra vágva megpároltam, rádobtam a gombát és megpirítottam. Csak ezután sóztam és borsoztam.
Amikor a csirke megsült, a  hagymás gombát ráhalmoztam, tenyeremben morzsolt kakukkfűvel megszórtam, sóval elkevert tejföllel nyakonöntöttem és 10 percre visszatoltam a forró sütőbe. Párolt rizzsel tálaltam.
tejfölös-gombás csirke

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.