Epres csónakok

Ez a desszert a véletlen műve. Mivel ma bundás almákat csináltam és megmaradt egy pici a sűrű és fahéjas palacsintatésztából, gondoltam nem hagyom kárba veszni.

Kis csónakokat sütöttem belőle, amit kanállal csurgattam az olajba. Amikor megsültek, Anyukám eperlekvárjával töltöttem meg őket. Pár lépés az erkélyre a citromfűért és már kész is 🙂 Igazán nem nagy mutatvány, de látványos és nagyon finom lett. 🙂 Igaz, hogy ez még a tavalyi eperből készült lekvár, de az ízén nem érezni. Ráadásul Anyu szereti kispórolni belőle a cukrot, így jobban megmarad a gyümölcs íze. Nemsokára a kertben is érik majd az eper, akkor aztán lehet markoszám enni a piros csodákat 🙂 Alig várom! 

epres csónakok

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.