Utolérem?

Nem tudom, hogy utolérem-e magam kis bodzámon mostanság, de próbálkozom. Sosem hittem volna, hogy lesz annyi minden ideírni valóm – jójó, most leginkább a lemaradásom miatt 🙂 – hogy válogathatok a receptek között.

De Apa kolléganőjének kérésére a roppant egyszerű kókuszos palacsinta receptjét gyorsan bepötyögöm, mielőtt még azt mondja, hogy azért akarja örökbe fogadtatni magát hozzánk, mert nemhogy nem akarja, de nem is tudná megcsinálni recept híján :)))
Mellesleg előre szólok, hogy nem tudok róla, hogy bárkit is örökbe szeretnék fogadni, így ilyen jellegű kérésekkel másfelé tessék pályázatot benyújtani. 🙂


Kókuszos palacsinta

Teljesen egyszerű palitésztát kevertem 2 tojásból, de tej helyett 1 doboz (200 ml) kókusztejet használtam hozzá. Nem cukroztam ezt sem és talán hangyányit sűrűbbre hagytam.

Töltelék: csúnya dolog, de volt egy 1/2 cs. bontott vaníliapudlingom :)) azt megfőztem krémnek, kb. annyidőbe telt, mintha 2 tojás sárgájából csináltam volna vaníliakrémet. Ehh… Ebbe belekevertem jó sok kókuszreszeléket és hagytam kihűlni. Amikor kihűlt, felvertem 200 ml tejszínt és azt is hozzáadtam. Evvel töltöttem be a palacsintákat és négybe hajtottam. Egyesek szerint pont olyan lett az íze, mint a raffaello krémjének. De ez ok arra, hogy örökbe fogadtassa magát? Vajon jól meggondolta ezt??? :)))))

 

A hónap csalódása:

Mit össze nem vadásztam kókusztejre. Aztán megtaláltam, mint a múltkor említettem. Kibontás előtt jól fel is ráztam én. Aztán kibontottam és megkóstoltam. Pff… na ez nem az, amire számítottam. Nagyon nem! Fehérnek fehér, de semmi kókusz íze nem volt. Semmi de semmi. Azért elhasználtam.
Most meg majd olyat kell keresnem, amit ha kibontok, akkor jó kis krémes, sűrű és még tán lesz is értelme felrázni. Aki tudja, hogy hol lehet ilyet fellelni, az kérem jelezze felém. Előre is köszönöm.

6 Comments

  1. Laci

    Nem tudom te milyet vettél, de bioboltokban lehet kapni kókusztejet, bár már rég volt, mikor olyat ettem, de nem emlékszem, hogy oylan rossz lett volna.

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Laci! gondoltam rá, hogy megnézem én is, de nem jutottam el, mert valahogy felénk nincs biobót. A legjobb ázsiai bolt meg jó messze esik, ahova meg időszűke miatt nem jutok el. Meg persze külön kirándulás lenne csak emiatt bebumlizni oda. Ha meg a csodálatos békávéval megyek jeggyel, akkor pont az ötszörösét fizetném a cuccnak. Nagy dilemma nekem, hogy meddig éri meg vadászni rá :)))

    Reply
  3. 93266

    Köszönöm a receptet:)
    Nagyon csábító a gondolat, élőben kipróbálni a főztödet:D
    De ezt az élményt meghagyom Apácskának, napról-napra.

    Hétvégén kipróbálásra kerül, ma pedig a sárgarépás roppancsod kerül elő:)

    Reply
  4. BodzaBlog

    Szia sonf 🙂 Örülök, hogy tetszenek a receptek. Ez a főzőcske már csak ilyen: prompt sikerélményt szerez. Vagy az ellenkezőjét 🙂 bár mára már szerencsére olyan nemigen fordul elő. A hozzászólásokat pedig ugyanígy élem meg 🙂 köszönöm és sok sikert a kísérletezgetéshez!

    Reply
  5. sofn

    Rövid beszámoló a sárgarépás krokettről:)
    nem sikerült olyan jól, tudom hol rontottam el.Siettem, fáradt voltam, nem figyeltem oda.( Sikerült megégetnem magam, belenyultam a forró olajba)
    Legközelebb a fokhagymát nem hagyom ki belőle, egyébként nem sok baj lett vele, úgy érzem sokat fogom csinálni.
    Amit még tőled merítettem:
    hétvégén nagy sikere volt a baconos csirkemájnak, bár én pórés, piros aranyos krumplit sütöttem hozzá. Jó lett!
    A másik pedig ami nagyon jól sikerült a mézes csirkecombod:)
    Ezek mind-mind maradanóan bele fognak épülni a főzési szokásaimba:))

    Reply
  6. BodzaBlog

    Aztamindenit 🙂 Annyira örülök neki, hogy ennyi pozitív élményed van az egyszerű kis bodzakonyhámmal! 🙂 Fantasztikus élmény számomra, ha valakinek ízlik a főztöm. Az pedig még sokkal jobb, ha ő maga készíti el a recept szerint az ételt. És ugye, hogy nem bonyolultak? A krokettről pedig annyit: belejössz! 🙂 Hasonlóan készítem a brokkolisat is, csak azt lapos pogácsának csinálom és kukoricaliszttel. És még egy tipp: ha lefagyasztod kicsit, mielőtt sütöd, akkor ropogósabb lesz a külseje.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.