Töltött burgonya

Úgy veszem észre, hogy amikor az elkészített étel nevét adom meg a bejegyzés címeként, akkor sokkal több a látogató errefelé. Tegnap előtt konkrétan 194 látogatásom volt. Köszönöm 🙂

A mai vacsival kicsit gondban voltam, milyen kamrapolcra tegyem? Mert se nem vega, se nem nagyon húsos, nem is villámgyors, bár soká sem tartott, míg elkészült, még csak nem is hagyományos. Így maradt a harapnivalós polc.  Mindenesetre finomnak finom lett, és már a látványától is éhesebbek lettünk, mikor tányérra került. 🙂

Töltött burgonya

Ez kell hozzá: 6 szép méretes, jó minőségű rumli, 3 g. fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg bacon, 8-10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, só, bors,  olaj, fél fej ropogós jégsaláta, 1 nagy pohár natúr joghurt.

Így készült: a rumlikat jól megsikáltam kiskefével, majd forró vízbe tettem főni. Kb. 3/4-ig főztem meg. Kicsit hagytam a levében, majd kivettem belőle, kalapot vágtam nekik, belsejüket kikapartam kiskanállal. Amíg főtt a rumli, addig a fokhagymát átnyomtam, sóval, aprított petrezselyemmel, reszelt sajttal, vajjal és a kipirított baconnel összekevertem. Ehhez a masszához adtam a rumlik kikapart belesejét és villával összetortem, kikevertem. A bacon kisült zsírjával meglocsoltam belül a rumlikat,  beletöltöttem a masszát. A tetejüket fogpiszkálóval ferdén visszatűztem, cseppentettem rá olajat, majd tepsibe pakolva forró sütőbe toltam 10 percre. Amikor a rumli héja kezdett megpirulni, akkor kivettem és egyszerű joghurtos-borsos jégsaláta ágyra helyeztem. 

töltött burgonya, vagyis rumli :)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.