Paradicsomos vacsora

Sosem voltam és manapság sem vagyok az a bíbelődős tipus. Mindig oda lyukadok ki, hogy ha valamivel bíbelődni kell, az már macera és tuti nem olyan lesz, mint ahogy elképzelem. De az is lehet, hogy egyszerűen nincs türelmem hozzá 🙂 Mindenesetre sokkal inkább szeretem a frappáns, logikus dolgokat.
Ugyanez jellemző rám a konyhámban is. Úúúúúútálnék egy fidres-fodros-habos tortával pöszmörögni, ellenben hamar összedobnék pl. egy absztrakt-kócos csokimázast, ha azon múlna az életem. Mellesleg: nem vagyok a több emeletes krémes torták pártján. Cukrász ismerősöm krémjeit pl. látványosnak tartják, részemről pedig igazán az a gejl, mű-ízűek, épp ami miatt nem szeretem azokat. És szerencsére nem kell ilyeneket csinálnom.
Vacsorát annál inkább. Itt méginkább fontos, hogy villámgyors legyen, ne kelljen a fél konyhát elmosogatni főzés végeztével és azért ehető is legyen. Ma épp ilyen szikra pattant ki a fejemből, miközben a kanapén ülve üresen bámultam ki a fejemből a munka utáni ajándék – gyors és jótékony forró – zuhanyzást követően.

Paradicsomos-babos burgonyafőzelék

Ez kellett hozzá: 300 ml natúr paradicsompüré, 1 doboz vörösbab, 2 nagyobb rumli, 3 g. fokhagyma, 1 tk. szárított majoranna, 1/2 cs. petrezselyem, 1 ek. szójaszósz, 1tk. cukor, só, bors, olíva.

Így készült: a rumlit hámozás után nagy kockákra vágva, sós vízben feltettem főni.  Eközben az olíván megfuttattam az átnyomott fokhagymát és azonnal felöntöttem a paradicsompürével, hogy meg ne égjen. Ebbe beletettem a babot – most levével együtt –  a szójaszószt, a cukrot. Sóztam, és amikor rotyogni kezdett, akkor kis lángon 5 percig békén hagytam. Amikor a rumli megfőtt, leszűrtem és hozzáadtam. Kb. 3 percig együtt főztem, utánasóztam picit. Színes borskeveréket csavartam rá és az apróra vágott petrezselyem felét bekekevertem. A maradékkal megszórtam a tányéron. 

paradicsomos-babos burgonyafőzelék

Nem a szokványos, tejfölös-babéros főzelék. Apának nagyon ízlett. Már ezért is megérte! 🙂 Ja és a petrus természetesen az erkélyről való, azért is volt annyira finomas :)))

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.