Olívabogyós kenyér

A megunhatatlan dagasztás nélküli kenyeret a hét közepén egy kis olívabogyóval dobtam fel.

Olívabogyós kenyér 

Ez kell hozzá: 3 dl sima liszt, 3 dl sütőliszt, 3 dl teljes kiőrlésű liszt, 1 élesztő, 2 tk. só, 1 tk. cukor, 4 1/2 dl langyos víz, de jelen esetben a 10 dkg sós lében eltett paprikával töltött olívabogyó leve és a krumplifőzésből megmaradt sós víz egy része adta ezt a folyadékot.

Így készült: szokás szerint este minden száraz anyagot összeszitáltam. Az olajbogyót kicsit megvágtam, azt is a liszthez kevertem. Reggel a langyos folyadékkal összekevertem a lisztet. Délután pedig lisztezett pulton kétfelé vettem, megformáztam és sütőpapírral bélelt formába tettem. Megvágtam és még egy órát hagytam kelni. Sütés szokás szerint: gőzölt sütőben 20 percig lefedve, majd még 1 órát fedő nélkül. Eredmény: Apa imádja. Alig bírta megvárni, hogy ehetőre hűljön. Azt mondta, hogy együltő helyében elpucolná az egyiket. 🙂 Azért ettől dobtam egy hátast, mert amikor lemértem, darabonként 60 dekásak voltak a ciabatták 🙂

olívabogyós kenyér

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.