Mustáros makarónitorta

 

  Tegnapra kedves barátomat/kollégámat vártuk vacsorára. Későn jött, mert a nagyobbik fiának eltört a karja és még átugrott hozzájuk megpuszilgatni a kis hőst. Jó éhesek voltunk már mind a hárman. Újra kellett melegítenem – bár csak mikróban – a vacsorát, mégis jóízű maradt.
Amikor délután a konyhában topogtam és csak azt tudtam, hogy a sovány pulykacombhúst pecsenyésen párolom-sütöm meg, fogalmam sem volt, hogy mi legyen a köret.
Nem akartam rumlit, mert előző nap azt ettünk. De rizst sem, mert nem volt kedvem hozzá. Aztán jött az ötlet, hogy a magos tészta! De elvetettem, mert … csak. Aztán rögtön rájöttem, hogy a makarónira vágyom jó tejfölösen, mustárosan. De hogy szépen tudjam tálalni, tortaformába tettem.

Mustáros makarónitorta

Ez kell hozzá: 40 dkg makaróni, 4 dl tejföl, 3 ek. mustár, só, bors, 2 szál újhagyma, 10 dkg reszelt sajt, opcionálisan 4 koktélparadicsom.

Így készül: a tésztát sós vízben kifőztem, kis olajjal, a mustárral kikevert tejföllel és elkevertem. Sóztam, borsoztam és beleapplikáltam a formába. Megszórtam a karikázott újhagymával, rábiggyesztettem a koktélparikat, sajtot reszeltem rá  és sutty a forró sütőbe, amíg a sajt megpirult rajta. Cikkekre vágva tálaltam, mellé halmoztam a pecsenyét. 

mustráros makarónitorta

2 Comments

 1. naki

  Bocs, hogy téged találtalak meg… Nem neked szól személyesen, de nem bánom, ha valaki válaszol rá, mert őszintén kíváncsi vagyok többek szokásaira.
  Elhűlve szoktam olvasni a pl. 40 dkg száraztésztákat használó recepteket. Tényleg van, aki megbont egy csomagot, megfőzi a négyötödét, aztán 10 dekányit kerülget/rakosgat, ami legközelebb semmire sem elég??? Igaz ez a kérdés más viszonylag fix mennyiségben kiszerelésre kerülő alapanyagra is. Én nem szeretem az ilyen felhasználatlan maradékokat, ha nagyon muszáj, inkább az arányok megtartásával módosítom a mennyiségeket. Akkor is el fog fogyni, ha megfőzöm a teljes 50 dkg-s zacskóval.

  Reply
 2. BodzaBlog

  Kedves naki! Tényleg igaz. De részemről azért, mert már tudom, hogy pont az a mennyiség nem fogyna el, illetve ebbe a formámba nem fér bele. A másik érvem: általában egyféle tésztából nem egy csomaggal tartok otthon, így ha kell nyugodt szívvel bontom meg a másikat és veszek ki belőle egy vacsorára valót. Szintén nem fél kilót, mert ha nem készülök belőle másnap ebédre is, akkor nem fogyna el kettőnknek. 🙂 Nálunk ez van 🙂

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük