Limonádé

Tevékeny nap volt a mai. Mindenféle dolgok, ültetések, főzőcske, intéznivalók. Az estebéd után – mellesleg ez két okból is jó dolog: takarékos, mert hétvégén mindig csak kétszer eszünk egy nap; és azért is jó, mert 5 után már nem szoktunk enni – annyira szomjas voltam, hogy hiába ittam meg a maradék csipketeámat, nem volt elég. 

Mielőtt Dunának mennék szomjamban, gondoltam csinálok egy finom limonádét magamnak. Tudom, hogy ez nyári ital, de egyrészt ma szép idő volt, másrészt meg ott vigyorgott velem szemben a gyümölcsös kosaramban a lime és a citrom. Mmmm…

Limonádé 

Így készült: Fogtam egy kedvenc borospoharat, ami valóban fél literes 🙂 Gerezdre vágtam a lime-ot, kifiléztem, mert a héja már kissé bibis volt. Beledobtam a pohárba. Gerezdre vágtam a citromot is és kinyomva beleejtettem ezt is. Beledobtam még 3 kocka nádcukrot, amit most furamód kedvelek, mivel közel sem olyan édes, mint a répacukor. Csúnya dolog ilyet írnom, mikor bezárják az utolsó cukorgyárat is idehaza, de engem a kíváncsiság hajtott, mikor megvásároltam: tudni akartam, milyen az íze? És ízlik. Szóval mindezt felöntöttem ásványvízzel. Szénsavmentessel természetesen. Nem kevertem meg, behoztam és letettem az asztalra, hadd oldódjon a cukor. Tettem-vettem és mire jövök vissza? Erre:

limonádé

Hát nem gyönyörű? A végén mégis megkevertem. Nagyon jól esett, nagyon finom volt 🙂 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük