Kókusz mascarponéval

 
   Apácskát jó ideje izgatja, hogy milyen is lehet a friss kókusz. Emlegette is, hogy evett nemrég szeletelt fajtát, ami nagyon ízlett neki. Ezen felbátorodva – és hogy végtére is van egy férfi a háznál, aki majd feltöri – vettem két kókuszdiót. Jól megráztam, hogy a jellegzetes lötyögős hangot halljam, ami jelzi, hogy még friss és van benne kókuszlé is. Azért nem tej, mert a kókusz leve majdnem színtelen. A kókusztej a lereszelt húsából, vízzel higított és szűrt levéből van előállítva. Micsoda kiábrándulás, mi? 🙂 De hát ez van. Viszont a kókusz húsa maga finom. Persze nyersen nem adja azt az intenzív ízt, amit a szárított reszelék, mégis olyan jó elropogtatni. 
Ehhez az ízhez találtam ki gyorsan egy laza krémet, ami nagyon jól kiegészítette a friss kókuszét.
 
Kókusz mascarponéval
 
Ez kell hozzá: 1 kókuszdió, 10 dkg mascarpone, 2 van. cukor, 1 dl tejszín.
 
Így készül: a kókusz levét kinyerjük azon a bizonyos lágyabb szövetű lyukon keresztül. Bevonjuk a hímet, és feltöretjük vele ügyesen a diót :)) Hagyjuk, hogy rácsudálkozzon és nézegesse 🙂 közben mi kikeverjük a krémet, ami nem egy nagy kunszt: a félig felvert tejszínt összekeverjük a van.cukorral elkevert mascarponéval. Aztán betöltjük a dióba, fotózzuk, lehűtjük, és fogyasztjuk.
Ez igazán tévé elé való, mert sokáig el lehet vele bíbelődni. (A dió húsát cikkekben vágjuk be a héjig, majd fordítsuk ki a késsel.)
kókusz mascarponéval

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük