Barackos csirke

Először is: ismerjétek meg Barackot 🙂
Az úgy volt, hogy már Cserke oldalán is tetszett a tigrincs, aztán konoknál láttam a teknőcöt és úgy döntöttem, hogy nekem is kell valami kis háziállat 🙂 Rávettem magam és ellátogattam, majd regisztráltam az illetékes oldalon. Így lett nekem Barack 🙂 Igazi vidám és boldog bárány, ezt mindenki láthatja. Szereti, ha etetem, de azt is, ha simogatom, mert borzasztó boldogan béget nekem.
Hogy miért éppen ő? Hmm.. mert ahogy megláttam, beleszerettem. A kocsiban lakik az igazi Barack. Nagyon bújós,  mosolygós  és nagyon bárányos 🙂 Apától kaptam, hogy őrizze az autót. Komoly, mi? :))

Barack :)

Persze a barackos csirke nem őróla kapta a nevét, de tény, hogy nagyon finom. Félretett csirkemellből és konzerv barackból készül. Gyors, finom. 

Barackos csirke

Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 doboz konzerv barack, só, bors, fokhagyma, negyed jégsaláta, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. szójaszósz. 

Így készül: A csirkét csíkokra vágom, sózom, enyhén borsozom, granulált fokhagymával megszórom és nagyon picike olajon szép fehérre sütöm. Kiveszem tálba, majd a megmaradt olajon a cikkekre vágott barackot is átfuttatom. A barack levéből, borsból és szójaszószból salátaöntetet készítek. A jégsalátát hajszálvékonyra vágom, a petrezselymet pedig épp csak megtépkedem. Tálban összekeverem, az öntettel megcsepegtetem. Héjában félig főtt, karikázott sült rumlival kínáltam. (Hasonlít a pulykasteak-hez, de sokkal lágyabb az íze és hamarabb is elkészül 🙂 )

barackos csirke

6 Comments

  1. 86215

    Barack aranyos, de a lejárt lemez nagyon zavar, ahogy karistolja a tű:)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Iiigen, ez így van. De olykor jólesik megismételni ami finom 🙂 Azért nem flancolok minden hétköznap. Simán eszünk mi is káposztás kockát – imádommmm – vagy pl. tegnap skót tojást rósejbnivel – jól írtam? 🙂 – és tejfölös gombamártással. Azért a vendégeknek sem volt ez ellen kifogásuk és panaszuk sem 🙂

    Reply
  3. 86215

    Félreértett ővörösséged:) Barack ahogy majszol adja ki a karistoló tű hangját, először egy csomó mindent csukogattam be, míg rá nem jöttem az eredetére:)

    Reply
  4. BodzaBlog

    Bevallom először én is hasonlóképp jártam, mint Te 🙂 de bármennyire szeretném, hogy Barack ne csámcsogjon, sajna az önfenntartó üzemmód hangját nem lehet kikapcsolni. Így is szeretem ezt a kis boldog bégetőt, kicselezni meg csak úgy tudom, ha itt vagyok, hogy a hanghullám balanszot lenémítom 🙂

    Reply
  5. Juc

    szia!
    nem ehhez a finomsághoz kapcsolódik, de kidobott a kereső citromfűre…azt szeretném megtudni, hogyha citromfüvet leszárítom, abból hogy tudok teát készíteni? simán forróvízbe teszem, vagy van vmi jobb ötleted? remélem tudsz válaszolni! előre is köszönöm
    A kép amúgy nagyon jól néz ki! mhmhm

    Reply
  6. BodzaBlog

    Szia Juc 🙂 bocsi, hogy csak most írok, be voltam hózva. Igen, szárítva szoktam csinálni belőle teát, de sosem lobogó forró vízzel, hanem kb. 65-70 fokossal, hogy ne legyen keserű. A zöld teákat mindig így készítem, mert a forró vízben keserűvé válnak és megsemmisülnek az antioxidánsok is. Vagyis elveszti rögtön minden jó tulajdonságát a tea. Frissen is próbáltam, de bevallom, úgy cseppet sem ízlet. Néha elrágni egy-egy levelet jó dolog, de a tea a szárított levelekből ízesebb 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.