Zöld, zöld, szuperzöld!

De én szeretem. Mert zöld. Mert nekem jó a zize 🙂 Mert olyan tavasz-színe van most, a szürke tél után. Mert 15 perc alatt el lehet készíteni. Apa szerint lassan kezdek elkecskésedni, annyi zöldséget eszem.

Párolt brokkoli morzsával

Ez kell hozzá: szigorúan egy főre, mert Apa már a színétől is rosszul van 🙂 40 dkg brokkoli, 4 ek. zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, só, 1 kis pohár tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt.

Így készül: nagy lábosban felteszek vizet forrni, majd jól megsózom. A lobogó vízbe dobom a tisztított brokkolirózsákat, 7-8 percig forralom, majd rögtön egy hideg vizes tálba rakom 1 percre. Lecsepegtetem, tányéron szépen rózsákkal kifelé körbe, sorba rendezem. Közben a felhevített vajon megpirítom a morzsát és avval lazán megszóron a brokkolit. A tejfölt csipet granulált fokhagymával kikeverem, bőségesen meglocsolom a halmot és sajtot reszelek a tetejére. 1 percre mikróba teszem és ráolvasztom a sajtot.
Fotó nincs, mert csak hirtelen megettem a felét és elcsomagoltam a másik felét ebédre. 🙂

Tegnap este melegszenyót csináltunk. Egyszerű és nagyon finom volt. Olyan békebeli anyukám-félét szeretem a legjobban: májrémes-tejfölös-paprikakarikás-sajtos és szalámis-tejfölös-sajtosok születtek. Semmi fakszni, mégis finom volt.  

Ma este lasagne-party lesz nálunk. Öt főre terveztem, de végül is hatan leszünk. Reggel Apával már összepakoltunk a szobában, este csak be kell vinni az asztalt, meg az egyik kedves vendég hoz két összecsukható széket. Idomítva vannak 🙂 Szomszédoknak a liftajtóra rövid üzenet kiragasztva. Szerintem minden okés… Ja.. este még összerakom a lasagne-t, amihez tegnap jó kis vörösboros ragut főztem. Most csak ennyi telik tőlem.

Holnap este pedig már főzhetem a sonkát. De leginkább egy naaaaagy és hosszúúúúú hétvégi pihenésre vágyom. Ültetni akarok az erkélyen. És végre végigaludni egy egész éjszakát. Miért vagyok fáradt? Csak nem a tavaszi fáradtság ül a nyakamon? Jó lenne, ha ma este nem borulnék le a székről 🙂

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük