Vörösáfonyás túrószelet

 
Ünnep nem múlhat el desszert nélkül! Ez szerintem olyan régi hagyomány, mint a fáraók titka. 🙂 Tőlem megszokott módon nem tudtam rávenni magam, hogy valami pepecselős desszertet készítsek. Csak legyen egyszerű és frappáns. Amivel nincs sok cicó és még látványos is. Mellesleg meg finom. Ohh.. alig pár kitételt tettem magamnak 🙂
Matattam a konyhaszekrényben és az áfonyás üvegből rámvigyorogtak a kis piros rubintok. Abban a pillanatban tudtam, hogy mit sütök. 
 
Vörösáfonyás túrótorta
 
Ez kellett hozzá: 10 dkg vörösáfonya, 50 dkg (ricotta)túró, 1 dl tejszín, 2 tojás, 1 ek liszt, 15 dkg darált keksz, 10 dkg olvasztott vaj, 3 vaníliáscukor,  1 citrom reszelt héja és 3 csepp leve, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint.
 
Így készült: az aszalt áfonyát egy bögrében felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte és 1 percre a mikróba tettem.  Szépen megduzzadtak a szemek, amiket lecsepegtettem. A levét kötelező meginni, ez kell a lelkünknek! :)))  A  túrót kikevertem a vaníliáscukorral, édesítőszerrel, tojásokkal és az 1 ek. liszttel. Végül beleforgattam az áfonyaszemeket.
A darált kekszet összekevertem az olvasztott vajjal és egy pástétomformába nyomkodtam. Erre került a túrókrém. 180°C-os sütőben 60-70 percig sütöttem. A formában hagytam kihűlni, majd szeletelve tálaltam egy tavaszi, ibolyás kistányéron 🙂 Tejszínhabbal is díszíthető, nagyon passzol hozzá. 
 
vörösáfonyás túrótorta

2 Comments

  1. Judit

    Az áfonya aszalt áfonya?

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia Judit! Bár a hozzávalókban nem, de a leírásban elsőként említem, hogy igen, aszalt áfonya. Kimérve szoktam venni ott, ahol a reklám szerint a nők okosak, szépek, elragadóak, gyöngédek és büszkék rá, hogy egyre több nő jár hozzájuk 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.