Valamit másképp

Ezt a bejegyzést gondolatban úgy kezdtem, hogy ,,egy háziasszony, még ha nagyon szeret is főzni, olykor ötlettelenné válik.'' Aztán arra jutottam, hogy lehet, hogy ez csak velem van így? Egyáltalán nem biztos, hogy mással is előfordul az, hogy számba vesz egy rakat receptet a fejében, végig is gondolja, mit-miből-hogyan, aztán sorra elveti azokat. Nah… velem van ilyen. Például ma is.

Azt tudtam, hogy ma valamilyen tésztát szeretnék köretnek a pipicombok mellé. Nagy nehezen oda is eljutottam, hogy ez legyen széles, kissé csavart, az a bizonyos, amit mostanság szeretek. Még azt is sikerült kitalálnom, hogy fokhagymás-petrezselymes tejföllel fogom keverni. Ezután már csak egy véletlen műve, hogy beugrott egy szikra: száraz serpenyőben pirítottam tökmagot és jó adag szezámmagot, majd megszórtam vele a tésztát. Összekevertem, kóstoltam.
Mmmm… a szezámmag karakteres íze visszaköszönt minden roppanáskor! Jó választás volt és biztos vagyok benne, hogy ez az egyszerű magos-tészta Apácska által is jóváhagyást nyer és máskor is felkerülhet a palettára. 🙂

2 Comments

  1. 81265

    Havonta egyszer minimum érzek én is hasonlót … csak ténfergek a konyhában, nyitogatom a hűtőt, kamrát, gondolok erre – arra, aztán valami lesz, de a szikra nem mindig jön meg! :o)

    Reply
  2. BodzaBlog

    Szia kata 🙂 huh, de örülök, hogy nem egyedül járok ebben a cipőben! Már kezdtem kételkedni magamban. Apa szerint ez azért van, mert a profik is kerülnek olykor alkotói válságba 🙂 Aranyos, nem? 🙂

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük